info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tredaş Genel Müdürü Ahmet Erdoğan Kayıp ve Kaçaklarla İlgili Açıklamalarda Bulundu

Kayıp Kaçak Bedellerinin Geri Ödenmesi Söz Konusu Değil

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.(TREDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, kayıp- kaçak bedellerinin kaçak enerji kullanımından dolayı faturada yer alan bir bedel olmadığını belirterek, geri ödenmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Merkezi Tekirdağ'da olan TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, son günlerde kayıp-kaçak bedelleriyle ilgili olarak abonelerden çok sayıda şikayet alındığını söyledi. Elektrik faturalarına yansıyan kayıp- kaçak bedelinin (K/K Bedeli) Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun kararı ile abonelere uygulandığını ifade eden Erdoğan, kaçak enerji kullanımdan dolayı bir bedel çıkarılmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Kayıp- kaçak bedeli Elektrik Piyasası Kanunu, Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliği, Elektrik Piyasası Perakende Satış Hizmet Geliri ile Perakende Enerji Satış Fiyatlarının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ gereğince müşterilere tahakkuk ettirilmektedir. Faturada yer alan kayıp- kaçak tahakkuku kaçak enerji kullanımından dolayı faturada yer alan bir bedel değildir. Bu bedel elektrik sisteminde ortaya çıkan teknik ve teknik olmayan kaybın maliyetinin kayıp- kaçak hedef oranları ölçüsünde karşılanabilmesi amacıyla belirlenen bir bedeldir."

'FATURADA GÖSTERİLMESİ ZORUNLU'

Kayıp- kaçak bedellerinin faturada ayrıştığı ve gösterilmesi zorunlu olduğu için ayrı bir şekilde gösterildiğini belirten Erdoğan, "Abonelerimize uygulanan nihai satış tarifesi değişmemiş olup, aboneler faturalarını yine aynı birim fiyattan ödemektedir. Değişiklik sadece tarife bileşenlerinin ayrıştırılması ve bunların faturalarda gösterilme zorunluluğundan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, abonelerimize çıkarılan faturalardan hiçbir suretle herhangi bir tarife bileşeni bedelinin geri ödenmesi ya da bu bedellerin faturalardan düşülmesi söz konusu değildir" diye konuştu.