info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tümkasder Genel Başkanı’ndan Açıklama

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, her ilde, her ilçede kurumsallaşan farklı nitelikteki derneklerin ve STK’ların kendi misyonlarına uygun çalışmalar yapmamalarının, ülkede sosyolojik bir boşluğun doğmasına yol açtığını ifade etti.

Birçok dernek, kumar oynanan, alkol alınan, kişisel ilişkilerin düzeysiz şekilde seyrettiği ve bu derneklerin sivil toplum örgütü kimliğiyle değil, bir tabela derneği olarak faaliyet göstermesi gerçekten üzücüdür, vicdanımızı sızlatmaktadır.
 
Türkiye’de binlerce hemşeri derneği, binlerce kurumsal örgütün bulunduğuna dikkat çeken Çalık, “Bir hemşeri derneğinin misyonu, hemşerilerini örgütlemek, tabanıyla ilgili çalışmalar gerçekleştirmek, üyelerinin sorunlarını ve dertlerini paylaşacak, bu sorunları çözüme kavuşturacak bir çalışma organizasyonunu gerçekleştirmek olmalıdır” dedi. 
 
Çorlu’ya ilk yerleştiği günlerde bir akrabasına kan temin etmek üzere başvurduğu derneklerin sergilediği tavrı bir vicdan yarası olarak hatırladığını dile getiren Çalık, “Birbirlerinden habersiz, bir veri tabanı olmayan üye potansiyeli ve kaygısız insanların oluşturduğu bu tür dernekçiliğin, topluma hiçbir faydası olmadığı gibi, bu noktada nitelikli hizmet üretme gayreti ve çabası içinde olanlara da kelimelerle tarif edilemeyecek nitelikte zararı vardır” diye konuştu. 
 
Tümksader olarak yola çıktıkları ilk günden itibaren klasikleşen dernekçilik yapısından çok uzak, nitelikli çalışmalar yapmayı ilke edindiklerini vurgulayan Çalık, “Bu iş elbette gönül işidir, sevda işidir. Bizim temel felsefemiz iki cihan serveri Hz. Muhammed (sav)’in “Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olandır” hadisi şerifindeki düstura sıkı şekilde sarılmak ve “İnsanlarımıza” faydalı olabilecek her çalışmayı, gönül güzelliklerimizle süsleyerek gerçekleştirebilmektir. Sadece kendi insanımız için değil, bölgemizdeki her insanın derdiyle dertlenmek, mutluluğunu paylaşmak, acısına ortak olmak bizim temel misyonumuzdur. Biz istiyoruz ve diliyoruz ki, tabela derneğine dönüşmüş ve işlevi kalmamış, nitelik ve nicelikten yoksun tüm derneklerimiz de bu düsturu benimsesinler ve bölgelerine, insanımıza ışık olacak, iş olacak, aş olacak bir perspektifi sergilesinler” açıklamasını yaptı. 
 
Çalık, “Kardeşlerimizin elele vererek oluşturdukları bu sinerjinin bölgemiz adına çok önemli bir noktaya ulaşmış olması bizim adımıza sevindiricidir. Bu nitelikli çalışmalara 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da yeni halkalar eklemeyi planlıyoruz. Bölgemiz idarecilerinin bu noktada bizlere verdikleri yön tayini, destekler, kolaylaştırıcı yardımlar ve çabalarımızın büyümesi yönünde yanı başımızda olduklarını gösterdikleri her güzellik karesi, bizim iyi niyetli çalışmalarımızı daha gönülden yapma arzumuzu artırmaktadır” değerlendirmesini yaptı. 
Kaynak : Murat Ürtekin