info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Turistik İlçede Su İsyanı

Tekirdağ ın turistik ilçelerinden Şarköy de su kesintisi 24 saatten fazla sürünce vatandaşlar ve yazlıkçılar isyan etti.

Tekirdağ'ın turistik ilçelerinden Şarköy'de su kesintisi 24 saatten fazla sürünce vatandaşlar ve yazlıkçılar isyan etti.
 
Şarköy Belediyesi, bir gün önce yaptığı anonslarla ana boruda meydana gelen bir arıza nedeniyle suların 20.00'de 6 saat süre ile kesileceğini duyurdu. Belediyenin öngördüğü süre zarfında suların gelmemesi, cuma namazına giden vatandaşları da etkiledi. Birçok vatandaş bakkal ve marketlerden satın aldıkları pet su şişelerindeki sularla abdestini almak zorunda kaldı. Vatandaşlar 24 saati aşmasına rağmen suların şebekeye verilmemesi üzerine sokak çeşmelerine yöneldi. Bazı vatandaşlar tuvalette kullanmak amacıyla denizden su aldıklarını ifade ederken, tatillerini Şarköy'de geçirmek için henüz yeni ilçeye gelen yazlıkçılar ise akmayan sular nedeniyle perişan olduklarını ifade ettiler. Kadınlar, mutfaklarında bulaşıkların biriktiğini, 6 saat kesileceği belirtilen suların 24 saati aşmasına rağmen gelmediğini söylediler. Çeşmede su kuyruğuna giren İstiklal Mahallesi Muhtarı Ersin Karaarslan da, "Başkana sordum, dışarıdan parça beklediklerini söyledi" dedi.
 
Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok ise, ana boruda meydana gelen arızanın giderilmesi için uğraştıklarını ifade etti.
 
Şarköy Belediyesi tarafından arızalı olduğu için suların kesildiği ana boruda daha önce de meydana gelen arıza nedeniyle ilçeye uzun süre su verilememişti.