info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türk ve Bulgar İşadamları Çalıştayı Tamamlandı

TRAKYAKENT Belediyeler Birliği tarafından organize edilen ve Tekirdağ, Filibe, Sliven ve Haskovo Ticaret ve Sanayi Odaları ortaklığında Tekirdağ’da düzenlenen 4. Türk ve Bulgar İşadamları Toplantısı geniş çaplı bir katılımla Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşti.

Türkiye’nin sınır komşusu Bulgaristan ile ticari ve ekonomik işbirliği imkânlarının arttırılması, ihracatçı firmaların dış pazar paylarında artış sağlaması amacıyla Bulgaristan’ın Filibe, Burgaz ve Sliven bölgelerinden çok önemli temsilcilerin ve çeşitli sektörlerden iş adamlarının katıldığı işbirliği forumu büyük ilgi gördü.
 
Toplantıya Üst Düzey Protokol
 
Toplantıya Tekirdağ Belediye Başkanı ve Trakyakent Belediyeler Birliği Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Burgaz Milletvekili Atanas Zafirov, Bulgaristan Burgaz Valisi Pavel Marinov, , Eski Ulaştırma Bakanı Alexandr Alexsandrov, Ürdün Başkonsolosu D. Barmaui, Tekirdağ Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan, Trakyakent Yönetim Kurulu Üyesi Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, Trakyakent Üyesi Hacı Belediye Başkanı Cevdet Karagöz, Bulgaristan Parvomay Belediye Başkanı Angel Papazov, Kricim Belediye Başkanı Atanas Kalcev, Sadovo Belediye Başkanı Dimitr Zdravkov, Dimitrovgrad Belediyesi Meclis Başkanı Stefan Dimitrov, Ram Trakya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ivan Varlyakov, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay Filibe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dobrina Prodanova, Sliven Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kolio Kolev, Haskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yanco Yanev, Belediye Başkan Yardımcıları, Yetkililer ve iki ülke işadamları katıldılar.
 
Toplantının ilk açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay; bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve Bulgar temsilcileri ağırlamaktan dolayı gurur ve mutluluk içerisinde olduğunu ifade etti. Günay, ülke genelinde, yatırımlar anlamında çok iyi bir dönem yaşadıklarını belirterek, dördüncüsü düzenlenen bu toplantıların, iki ülke işbirliklerini ve dostluğunu daha da arttıracağına inandığını söyledi.
 
Bulgaristan Filibe Ticaret Odası Başkanı Dobrina Prodanova da Türkiye’de bulunmaktan ve bu programda yer almaktan dolayı memnuniyet duyduğunu kaydetti. Prodanova konuşmasında, Türkiye’nin Sanayi alanında patlama yaptığını ve bunun saygıdeğer bir durum olduğunu belirtti. Türkiye ve Bulgaristan’ın Avrupa’da birlikte yol kat edeceğini söyleyen Prodanova, forumda emeği geçenleri kutladı ve bu tür organizasyonların artmasını temenni etti.
 
Tekirdağ Büyüyen ve Gelişen Kentler Arasında…
Bulgaristan’ın Burgaz ili valisi Pavel Marinov da toplantının açılışında yaptığı konuşmada, tüm katılımcılara başarılı bir toplantı ve temas programı geçirmeleri konusunda dileklerini iletti. Tekirdağ’a ikinci defa geldiğini hatırlatan Vali Marinov, Tekirdağ’ın yatırımlara önem veren, hızlı bir şekilde gelişen ve büyüyen çok önemli kentler arasında yerini aldığını gördüklerini ifade etti. Marinov, Türkiye ve Bulgaristan arasında yaratılan işbirliği olgusunun iki ülkenin gelişimini çok olumlu yönde etkileyeceğine inandığını belirterek, çalışmalara destek veren tüm yerel yönetim temsilcileri ile kamu kuruluşları temsilcilerine teşekkür etti.
 
Yoğun programı nedeniyle toplantıya katılamayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya adına katılım sağlayan ve tüm katılımcılara Vali Yerlikaya’nın selamlarını ileten Tekirdağ Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan da organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Türk ve Bulgar yöneticileri bu başarılı organizasyon için kutlayarak teşekkür etti. Kılıçarslan, bu programla birlikte Türkiye ve Bulgaristan arasında oluşan kardeşlik ilişkilerine burada tekrar tanık olduğunu, bu ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunan bölgesel yönetim ve katılımcı kuruluşları tebrik etti. Tekirdağ’ın gelişmiş bir sanayi kenti olduğunun altını çizen Vali Yardımcısı Kılıçarslan, iş potansiyelleri ve bölgesel gelişim anlamında burada çok değerli ve önemli görüşmelerin yapılacağını dile getirdi. 
 
Bulgaristan Hükümeti de Destek Veriyor
 
Tekirdağ’a geldiğinde kendini evinde hissettiğini ifade eden Ram Trakya Yönetim Kurulu Üyesi Parvomay Belediye Başkanı Angel Papazov, Türkiye ile yapılan çalışmalarda Bulgaristan hükümetinin de büyük destek verdiğini ve bu programda da aralarında Bakan ve Milletvekili ve Valilerin bulunduğunu belirtti. Böyle çalışmaların dünya çapında aranması gerektiğini söyleyen ve bütün dünya yöneticilerine tavsiye eden Papazov programın önemine dikkat çekti. Çalıştaya ilgi gösteren yerel ve ulusal basın mensuplarına da teşekkürlerini ileten Papazov, medya grupları ve basın temsilcileri sayesinde bu güzel çalışmaları tüm dünyaya duyurduklarını ifade etti. Çalışmanın her iki ülke adına yararlar getirmesi temennisinde bulunan Parvomay Belediye Başkanı Angel Papazov tüm katılımcılara teşekkür etti  
 
Yeni Dostluklar Olarak Geri Dönecek
 
Toplantının açılışında son olarak Tekirdağ Belediye Başkanı ve Trakyakent Belediyeler Birliği Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç söz aldı. Başkan Dalgıç konuşmasında, Tekirdağ’da gerçekleştirdikleri bu organizasyonun da yeni dostluklar ve yeni çalışmalar olarak kendilerine geri döneceğine inancının tam olduğunu söyledi. Trakyakent ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, bugüne dek yapılan ulusal ve uluslar arası temasların kurumlara birçok tecrübeler kazandırdığını, Bulgaristan’ın Ram Trakya Belediyeler Birliği ve bu birliğe üye belediyeler ile yakalanan önemli birliktelik ve politikalar sayesinde Avrupa’da başarılı, örnek gösterilen etkinliklerle çok önemli mesafeler alınmaya başlandığını belirtti. Başkan Dalgıç, yerel potansiyellerin harekete geçirilmesi, ekonominin canlandırılması ve istihdam olanaklarının arttırılması açısından bu kapsama giren ve programa ağırlık veren Türk ve Bulgar iş adamlarına burada olmaları dolayısıyla teşekkür ederek, toplantının her iki ülke kurumlarına ve işadamlarına yararlar getirmesini temenni etti.
 
Toplantı programında Türkiye’nin ekonomik alanlarının tanıtımı Trakya Kalkınma Ajansı yetkilisi Şenay Çekici tarafından yapılırken Bulgaristan bölgesel ticaret, sanayi bilgileri de Sienit Holding Yönetim Kurulu Başkanı Plamen Pancev tarafından katılımcılar ile paylaşıldı. 4. Türk ve Bulgar İşadamları Toplantısı bağlamında sektörel firmalar adına hazırlanan tanıtıcı sunumlarla bilgi paylaşımında bulunulmasının ardından, Trakya ABİGEM işletme ağı çerçevesinde 36 farklı işletmenin temsilcileri ürün tanıtımları ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiler.