info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye Yardımseverler Derneğinden eğitime katkı

Türkiye Yardımseverler Derneği tarafından Tekirdağ İl Özel İdare 80.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu bünyesinde kurulan anasınıfı, Atatürk Büstü ve akıllı tahtanın açılışı Tekirdağ valisi Zübeyir Kemelek ve eşi Zehra KEMELEK in katılımı ile gerçekleşen törenle yapıldı.

Törende; "Yardımseverler Derneği Tekirdağ Şubesi Başkanı Neslihan GÜRCANLAR konuşmasında Ankara dan gelen Genel Başkanımız Birsen ERDEM, İstanbul dan gelerek derneğimizin bir bütün olduğunu hissettiren Beyoğlu, Beykoz, Eyüp, Kartal, Lüleburgaz ve Çorlu Şubelerimiz gerçekten biz bir bütünüz bizleri yalnız bırakmadınız diyerek; Türkiye Yardımseverler Derneği Genel Merkezi 154 şubesiyle Milli Eğitim Bakanlığı ile başlatmış olduğu 81 yıl 81 il 81 anasınıfı projemizi Tekirdağ valisi Zübeyir Kemelek ve saygı değer eşleri Zehra KEMELEK himayelerinde başlatmış ve bitirmiş bulunuyoruz. Genel Merkezimizin öncülüğünde Türkiye Yardımseverler Derneği onurlu geçmişine layık çalışmalar yapmaktadır. Kuruluşumuzdan bu yana eğitime büyük önem vermiş önceliği her zaman eğitimli gençlerin yetişmesi için kullanmıştır. Eğitime küçük yaşlarda başlanmasının önemini bilen derneğimiz Tekirdağ Şubemizin gönüllü üyeleri, bağış yapan hayırsever can dostları ile bu proje gerçekleştirilmiştir. Bu projemize katılarak bizlere bağışta bulunan Günay KARAEVLİ anasınıfı, Hüner KALEM Atatürk Büstü, Şerife IŞIN Akıllı Sınıf Teknolojik Donanımlarının yapımını üstlenmişler kendilerine sizlerin önünde sonsuz teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan değerli üyelerimiz ve siz Tekirdağlı can dostlarımız bizlerin her zaman yanındasınız hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmayın ki bu çalışma azmimizle daha çok şeyler yapalım. Bizlerin her zaman yanımızda olduğunuzu hissettiriyorsunuz bundan sonrada hep yanımızda olun" dedi.

Türkiye Yardımseverler Derneği Genel Başkanı Birsen DEMİR; "Türkiye Yardımseverler Derneği 19 Şubat 1928 yılında Cumhuriyetimizin yapılanma sürecinde sosyal hizmetlere duyulan gereksinim sonucunda kurulmuş sosyal yardım amaçlı derneklerden biridir. 1940 yılından itibaren kamı yararına çalışmaktadır. Kamu yararına çalışma özelliğini bu güne kadar muhafaza etmiştir. Yardımseverler Derneği hizmetlerinin devamlılığını sağlayan mali kaynaklarını kendi imkanlarıyla ve halkımızın güven ve desteği ile yaratmış hizmet götürdüğü hedef kitlesine daima doğru yer ve doğru zamanda ulaşmayı başarmıştır. 154 şubemizle bugün ülkemizde ihtiyaç duyulan sosyal yardım , eğitim sağlık, çevre gibi konularla kendi üzerine düşen görevi büyük bir başarı ile sergilemiştir. En büyük özelliklerinden biride Ulu Önder Atatürk ten isim almış olmasıdır. Bugünde burada Türkiye Yardımseverler Derneğinin bir eğitim çalışması olarak 81 yılında gündeme getirdiği 81 yıl 81 anasınıfı donanımı nedeniyle toplanmış bulunuyoruz. Tabii ki bizim en büyük desteğimiz gurumuz halkımızın bize karşı duymuş olduğu güven ve itimattır, Türkiye Yardımseverler Derneğini 81 yıldır yaşatan halktır" dedi.

Özel İdare 80 nci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Gülyüz AKGÜN konuşmasında bir öğretmenim demişti ki; "çocuklar inanmanın gücünün yanına çabayı eklerseniz, gerçekten inandığınız şeylere sahip olursunuz. Onların yanına da coşkuyu katarsanız, hayat hep güzelliklerini getirecektir. Daha kaliteli eğitim sunma çabalarımıza coşkuyla katılan saygıdeğer bağışçılarımız; yolumuza kattığınız ışık için çocuklarım, öğretmenlerim ve velilerimiz adına şükranlarımı sunuyor sessizliği yanıt kabul etmeyen, yoklukları var edene değin uğraşan siz bağışçılarımızın, örnek teşkil etmesini umuyorum" dedi.

Tekirdağ valisi Zübeyir KEMELEK; "biraz önce değerli konuşmacılarımız söz ettiler, Türkiye Yardımseverler Derneği nasıl bir dernek , ne tür faaliyetlerde bulunmuş ama çok mütevazi anlattılar. Türkiye Yardımseverler Derneğinin asıl esin kaynağı İstiklal Harbinde cepheye mermi taşıyan kadınlardır . Onlardan esinlenerek 1928 yılında kurulmuştur. Türkiye Yardımseverler Derneği ülkemizde her dönemde çok önemli hizmetlerde bulunmuştur. İlimizde yürüttükleri çalışmalardan dolayı da başta Birsen hanım olmak üzere tüm dernek üyelerine çok teşekkür ediyorum," dedi.