info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Umut-Sen İşçi Eğitimlerini Sürdürüyor

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde hizmet veren Umut-Sen, ‘Sendikal İşçi Eğitimleri’ programının ikincisini Pir Sultan Abdal Derneği Çerkezköy Şubesi’nde gerçekleştirdi.

Amaçlarının Çerkezköy’ün de içinde bulunduğu sanayi havzalarında yeni bir sendikal anlayış geliştirmek olduğunu ifade eden Umut-Sen eğitmenlerinden Başaran Aksu, “Mevcut konfederasyonların dışında, doğrudan işçilerin yönettiği, profesyonel çalışanların olmadığı, iş yerlerindeki komitelere dayanan yeni bir işçi hareketi yaşatmaya çalışıyoruz. Bu eğitime katılan işçiler, öncelikle işçi olduklarını ve ne kadar güçlü oldukların öğreniyorlar” dedi.
 
Eğitimlerde işçilere sistemin işleyişi hakkında bilgi verildiğini ifade eden Başaran Aksu, “İşçi kardeşlerimiz bu eğitimlerde yasaların kendilerine sunduğu olanaklarla haklarını korumayı öğreniyorlar” diye konuştu. Yakın zamanda Çerkezköy’de Umut-Sen Koordinasyon Merkezi kurmayı planladıklarını ifade eden Aksu, eğitimleri sürekli hale getireceklerini, iş yeri düzeyinde de eğitimlere başlayacaklarını ifade etti.
 
Umut-Sen bünyesinde 5 ayrı sendika olduğunu kaydeden Aksu, “Bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz eğitim programlarına 10 binin üzerinde işçi katıldı. Kasım ayı itibari ile başladığımız üye kayıt çalışmaları kapsamında bugün itibari ile 2 binden fazla üyeye ulaştık. Kayıtlarımız devam ediyor” dedi. 
 
Umut-Sen’in önceki gün gerçekleştirilen eğitiminde Eğitmen Volkan Yaraşır tarafından işçiler, ‘İşçi gibi düşünme’, ‘İşçiler ne yapmalı?’ ve ‘İşçi gibi düşünme’ konularında bilgilendirildi.