info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali Ali Yerlikaya Bsh nin Küçük Ev Aletleri Fabrikası Açılış Törenine Katıldı

Çerkezköy de 550.000 m2 lik alanda, beyaz eşya üreten ve dünyanın 3 üncü, Avrupa nın en büyük beyaz eşya üreticisi olan BSH nin, Küçük Ev Aletleri Fabrikası Vali Ali Yerlikaya nın da katıldığı törenle açıldı

Açılışı gerçekleştirilen 14.000 m2’lik alanda kurulu fabrikada; Metal ve Plastik Dilimleyici, Blender ve Elektrikli Süpürge üretiliyor.
Açılış töreninde ilk olarak BSH yöneticilerinden BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Juan Ignacio Niemerg Conrat açılış konuşması yaparak genel bir tanıtım yaptı. Daha sonra BSH Küçük Ev Aletleri Bölüm Başkanı Dr. Ralf Fuchs da bir konuşma yaparak, geçmişten bugüne firmanın ekonomik büyümesini rakamlarla katılımcılara anlattı. Açılış törenine katılan Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak da” BSH’nin sosyal sorumluluk sahibi bir firma olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin en verimli işçisini çalıştıran bir firmaya da bu güç ve başarının yakıştığını” ifade etti.
Törende konuşan Vali Ali Yerlikaya; “BSH’nin Türkiye’de 7’nci büyük yabancı yatırımlı şirket olduğunu ifade ederek, 1371 sanayi tesisinin olduğu Tekirdağ’da da 1. sırada olduğunu, Çerkezköy’de kurulu bulunan en büyük fabrikası ile 4.000 civarında kişiye istihdam olanağı sağlayan BSH’nin, yeni kurduğu küçük ev aletleri fabrikası ile şu an 100 olan çalışan sayısının önümüzdeki 3 yıl içerisinde de 400′e ulaşacağını” ifade etti. Türkiye’nin 75 milyonluk nüfusundan aldığı güçle her geçen gün yükseldiğini ifade eden Vali Ali Yerlikaya, ülke ekonomisinde de sanayiden gelen güçle her geçen gün yükselen bir çıtanın olduğunu kaydetti.Üretenin,çalışanın mutlu olacağını ifade eden Vali Yerlikaya,10 yıl sonra ihracatta 500 milyar rakamına ulaşılacağını da sözlerine ekledi. Üretimin en önemli unsuru insan faktörüdür diyen Vali Yerlikaya, “Son 10 yılda ilimizdeki sigortalı çalışan sayısının yaklaşık 100 bin arttığını ifade ederek biz yapılan çalışmalarda bir köprüyüz, 2 günü birbirine eşit olmadan çalışan, üreten herkes için biz bir köprüyüz, yerli- yabancı sermaye ayrımı yapmadan 81 il içerisinde mevcut potansiyeli ile şehir olarak en ileriye gitmek için çaba sarfediyoruz”dedi. Konuşmasının sonunda açılışı yapılan fabrikanın Çerkezköy’e, Tekirdağ’a ve ülkemize hayırlı olması dileğinde bulunan Vali Ali Yerlikaya,açılış töreni sonrası fabrika sahasını gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
BSH Küçük Ev Aletleri Fabrika açılış törenine; Vali Ali Yerlikaya, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Türk-İŞ Genel Sekreteri  ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Gökhan İnce, BSH Küçük Ev Aletleri Bölüm Başkanı Dr. Ralf Fuchs, BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Juan Ignacio Niemerg Conrat, İcra Kurulu Üyesi Hasan Özcan Aydilek ve Fırın Fabrikası Direktörü Muharrem Yamaç İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kazım Rıfkı Ayan, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, OSB Müdürü Mehmet Özdoğan ile davetliler ve fabrika çalışanları katıldı.