info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali Kemelek Çanakkale Zaferinin Önemini Anlattı

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, "Çanakkale Savaşı Yalnız Bizim Tarihimizin Değil, Yakın Dünya Tarihinin En Önemli Dönüm Noktalarından Biridir." Dedi.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, "Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil, yakın dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir." dedi.

Zübeyir Kemelek, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu aziz Türk milletinin, atalarından aldığı güç ve cesaretle nice büyük zaferlere imza attığını belirtti.

Her biri insanlık, hak ve adalet dersleriyle dolu zaferlerden birinin de Çanakkale Zaferi olduğunu bildiren Kemelek, kahraman Türk milletinin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığı güç ve cesaretle kendisinden üstün sayılan düşmanları yendiğini ifade etti.

Kemelek, şunları kaydetti: "Türk Askeri Atası'nın 'Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum' emriyle en kutsal varlığı olan canını bu uğurda feda etmiştir. Bu zafer, bir milletin varoluş destanı. Bu zafer, Kınalı kuzuların aslan kesildiği er meydanı. Bu zafer, bir milletin adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırdığı kader günü. Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil, yakın dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri."

"Bu vatan, yetişmiş aydın insana en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde 250 bin gencini, aydınını toprağa vermiştir." diyen Kemelek, "Çanakkale'de şehit düşenler, hak ve adalet timsali olan Osman Gazilerin, Fatihlerin, Yavuzların torunları olduklarını dünyaya bir kez daha ispat ettiler. İnancımız odur ki Türk Milleti bugün de milli birlik ve bütünlüğünü muhafaza edebilecek aynı tehlikeleri yok edebilecek güçte." ifadelerini kullandı.