info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vasi Öğretmenden Anne Şefkati Vasi Öğretmenden Anne Şefkati

Tekirdağ ın Şarköy İlçesi nde anne ve babalarının nikahsız birlikteliklerinden doğan ve 3 yaşındayken üzerine çaydanlık devrilmesi sonucu sağ omuzu ve kolu yanan 12 yaşındaki Deniz Ulusu, mahkeme kararıyla vasi tayin edilen öğretmeni Neriman Çokgör sayesinde ameliyat edildi.

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde anne ve babalarının nikahsız birlikteliklerinden doğan ve 3 yaşındayken üzerine çaydanlık devrilmesi sonucu sağ omuzu ve kolu yanan 12 yaşındaki Deniz Ulusu, mahkeme kararıyla vasi tayin edilen öğretmeni Neriman Çokgör sayesinde ameliyat edildi. Eski sağlığına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu söyleyen Deniz Ulusu, okulunu bitirip polis olmak istediğini söyledi.

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde inşaat ustası 37 yaşındaki Namık Günay, 1998 yılında resmi nikahlı eşi Almanya'da çalışan Gülden Ulusu ile Çorlu'da tanıştı, ardından oturduğu ilçeye getirerek nikahsız yaşamaya başladı. Çiftin bu birlikteliklerinden 1999 yılında 'Deniz' ve 'Derya' adını verdikleri ikizleri, 2002 yılında da 'Ali' adını verdikleri 3 çocukları oldu. Çocuklardan Deniz 1.5 yaşındayken, annesinin evde olmadığı bir sırada üzerine çaydanlığın devrilmesi sonucu sağ omuzu ve kolu yanarak yaralandı. Ancak, nüfus cüzdanı ve sağlık güvencesi olmayan Deniz, ameliyat edilemedi. Ortada kalan ve 12 yaşına gelen Deniz Ulusu'ya sahip çıkan Şarköy Neşe Alten İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen Neriman Çokgör, anne şefkati gösterdiği Deniz Ulusu için Şarköy'de mahkeme kararıyla 2 yıllığına vasi tayin edildi.

"BİR YIL DAHA GEÇSE AMELİYAT OLAMAZDI"

Vasi tayin edilmesi ardından Deniz Ulusu ve kardeşi Ali Ulusu için nüfus cüzdanı çıkarttıklarını anlatan öğretmen Neriman Çokgör, vakit kaybetmemek için hemen ameliyat hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Ameliyat için Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut'tan yardım istediğini belirten Çokgör şunları söyledi: "Deniz'in omuzu ve kolu 1 yıl daha geçerse ameliyat edilemeyecekti. Ben de milletvekilimizden yardım istedim. Hemen ilgilenerek Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde ameliyatı sağladı. Yoksa Deniz yanıkların izleri ile hayatı boyunca yaşamak zorunda kalacaktı. Geçen Perşembe günü Tekirdağ Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi'de Deniz ameliyat oldu. Şimdi sonuçlarını görmek için çok sabırsızlanıyorum. O da arkadaşları gibi olacak ve eski sağlığına kavuşacak."

Üç yaşındayken üzerine çaydanlık devrilmesi sonucu sağ omuzu ve kolu yanan ve 12 yaşına gelen Deniz Ulusu, Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde plastik cerrahi uzmanı Op. Dr. Birtan Çiçekci tarafından yaklaşık 3.5 süren operasyonla ameliyat edildi. Vasi tayin edilmesine rağmen Deniz'e anne şefkati ile yaklaşan öğretmen Neriman Çokgör küçük Deniz'in yanından bir an olsun ayrılmadı.

"BACAĞINDAN DERİ PARÇASI ALINDI"

Deniz Ulusu'nun ameliyatını yapan Op.Dr. Birtan Çiçekci ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini ifade ederek, Deniz'in bacağından aldıkları deri parçaları ile yanık yüzünden tahrip olan kısımlara müdahale ettiğini aynı zamanda 12 yaşına kadar sünnet olmayan Deniz'i kendisinin sünnet ettiğini söyledi.

DENİZ ULUSU: "POLİS OLACAĞIM"

Ameliyat ardından normal odaya alınarak tedavisine devam edilen 12 yaşındaki Deniz Ulusu, eski sağlığına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu bildirirken, "İlerde iyileşip okulumu bitireceğim. Neriman öğretmenimi mutlu edeceğim, üzmeyeceğim ve polis okuluna gidip polis olacağım" dedi.

Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cengiz Becerir ise Deniz Ulusu'nun normal odada tedavine devam edildiğini ve 15 gün içerisinde eski sağlığına kavuşacağını söyledi.