info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vefanın Rütbesi Yok

1.Ordu Komutanı Organeral Hasan Iğsız, Teğmen Rütbesi ile 43 Yıl Önce Soğuk Bir Kış Gecesi Sığındıkları Tekirdağ Saray İlçesine Bağlı Sefaalan Köyünü Ziyaret Etti.

İstanbul 1.Ordu Komutanı Organeral Hasan Iğsız, Teğmen rütbesi ile 43 yıl önce soğuk bir kış gecesi sığındıkları Tekirdağ Saray ilçesine bağlı Sefaalan Köyünü ziyaret etti. Köylüler tarafından karşılanan Orgeneral Iğsız, "Bundan 43 yıl önce soğuk bir gece bu köye geldiğimizde çadırlarımızı kurmaya çalışıyorduk. Köylüler gelin buna engel olup bizlere evlerini açtılar. Tüm taburu misafir ettiler. Bunu unutmam mümkün değilödedi.

İstanbul dan bugün öğle saatlerin askeri bir helikopterle Saray ilçesine gelen 1.Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız makam aracı ile Sefaalan Köyüne geçti. Orgeneral Iğsız ı burada 3.KolOrdu Komutanı Organeral Hulisi Akar, Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Göktuğ Gökbayrak ile çok sayıda köylü karşıladı. Köyün meydanında, toplanan halkın tek tek elini sıkan Orgeneral Iğsız daha sonra, folklor gösterilerini izledi.

Sefaalanlılara konuşan Orgeneral Iğsız, 43 yıl önce köyde yaşadıklarını dün gibi hatırladığını, köylülerinin kendilerine yaptıklarını hiç unutmadığını ve yaşadığı süre içinde ise unutmayacağını söyledi. Orgeneral Hasan Iğsız, köyün fahri hemşehrisi olarak bu kez köye Ordu komutanı olarak geldiğini anlatarak, "Beni buraya getiren 43 yıl öncesi bu köyde yaşadıklarımdır. 1967 yılında ben teğmen rütbesinde görev yaptığım sıralarda bir sonbahar gününde aldığımız bir görev neticesinde Sefaalan Köyü ne gelmiştik. Soğuk ve yağışlı bir günde o günkü tabur komutanımız hava şartları nedeniyle Sefaalan Köyü nde konaklayacağımızı söyledi. Çadırları hazırlarken o zaman ki köy muhtarı Mustafa Özmen ve köy halkı bizlerin yanına gelerek ne yapıyorsunuz dediler. Bizlerde geceyi burada geçireceğimizi söyledik. Sefaalan Köyü halkı bizleri aç ve açıkta bırakmayacaklarını belirterek misafir etmek istediklerini söylediler. Okul, Cami ve kahvehaneler o gün askerlerimize tahsis edildi. Aceleden çıktığımız için yanımıza kumanya alma şansımız olmamıştı.Tüm köylüler evlerinde bizler için ekmekler yemekler hazırlayıp getirdiler. Sabah erkenden ayrıldığımız için Sefaalanı gündüz gözü ile görme imkanımız olmadı."dedi.

43 yıldır,Sefaalan Köyü nü hiç aklımdan çıkmadığını kaydeden 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, "Sizleri kucaklamak için bugün buraya olmaya geldim. Beni karşılamaya gelenler arasında yüzlerini hatırladığım kişileri görmek bana ayrı bir mutluluk verdi. Sefaalan Köyü nde 43 yıl geçmesine rağmen yine aynı sıcaklığı, konukseverliği ve misafirperverlik geleneği devam ediyor. Sefaalan Köyünün 43 yıl önce olduğu gibi, bugünde aynı heyecan ile askerimizi kucakladığı gördüğüm için çok mutluyum dedi.

1.Ordu komutanı Orgeneral Hasan Iğsız daha sonra Sefalan Köyü Muhtarı Mehmet Kaçar a 1.Ordu Komutanlığı Selimiye Kışlasının kabartması resmini ile Saray Halk eğitim merkezi folklor ekibi öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi. 1.Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız beraberindeki komutanları ve köylüler ile kortej halinde Sefaalan 75.Yıl Mehmet Uygun İlköğretim Okuluna gitti. Burada öğrenciler ile sohbet eden Iğsız öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.Okulu gezen Orgeneral Iğsız daha sonra da dışarıda bekleyen köylü kadınlar ile bol bol sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.Okul gezisinin ardından, köy meydanında kahvede köylüler ile oturan Orgeneral Hasan Iğsız daha sonra alkışlar eşliğinde Sefalan Köyü nden ayrılarak İstanbul a döndü.