info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Velimeşede asker uğurlama töreni

Velimeşede askere gidecek olan gençlere belediye önünde kurban kesilerek dualarla asker uğurlama töreni yapıldı.

Tören öncesi Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel konuşma yaptı. Konusmasında: "Bu bir nöbettir. Sizin büyükleriniz bu görevi yerine getirdi. Şimdi sıra sizde. Mehmetçik bir fidandır, onu dikmek korumak gerekir. İşte bu duygu ve düşüncelerle, bugün askere uğurladığımız delikanlıları, annelerini, babalarını, emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

Daha sonra "Ulu Önder Atatürk ün çok iyi bir askeri dehaya sahip olduğunu söyleyerek "bugün üzerinde yaşadığımız toprakları ona borçlu olduğumuzu dile getirdi. Yüce Önderimizinde şanlı Türk ordusunda yetiştiğinin altını çizerek konuşmasını tamamladı. Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile birlikte askerler şehit ailelerini ziyaret etti, şehit annelerinin elleri öpülerek helallik alındı. Kasabada bulunan şehit mezarlığına gidildi, dualar okundu. Daha sonra başkan Rasim Yüksel asker adaylarını jandarma karakoluna götürdü. Karakolda ast üst konularında bilgiler verildi. Jandarma Karakol Komutanı Abdullah Selçuk Sümbül de asker adaylarına her zaman üstlerine karşı saygılı olmalarını öğütledi.

Hayırlısı ile gitmelerinigelmelerini, ailelerine kavuşmalarını temenni ettikten sonra Başkan Yüksel askere gidecek delikanlıları belediyedeki makamına davet etti. Başkan Yüksel askerlere makamında çay ve kuru pasta ikram etti. Asker adaylarının her zaman yanlarında olduğunu her konuda kendisini arayabileceklerini belirtti. Daha sonra asker adayları tek tek askerlik görevini yerine getirecekleri birliklere uğurlandı.