info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yama İle Hayata Döndü

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi’nde 90 yaşındaki Halil Aran, geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırıldı.Kalbinde 4 damarın tıkalı olduğu belirlenen Aran, 4 saat süren ameliyatın ardından kalbine medikal kumaş ile yama yapılarak hayata döndürüldü.

Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde yaşayan ve 8 çocuklu Halil Aran, geçen hafta Çarşamba akşamı evinde fenalaşınca yakınları tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalbinde 4 damarının tıkalı olduğu ve kalp krizi geçirdiği belirlenen Aran, ailesinin isteği ile Çorlu Özel Şifa Hastanesi’ne sevk edildi. Burada muayene edilen Halil Aran’ın kalp damarlarından 4’ünün tıkalı olduğu ve hemen ameliyata alınması gerektiği belirlendi.

Hastanede ameliyata alınan Halil Aran’a 4 saat süren operasyon sırasında kalbinde oluşan balonlar temizlenerek medikal kumaş ile de yama yapıldı. Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Aran, 3 evlilik geçirdiğini ve yeniden evlenmek istediğini söyledi.

Yeniden evlenmek istiyor

Yaşamayı çok sevdiğini belirten Halil Aran şunları söyledi:

"Üç yıl önce doktora gittiğimde bana kalbimdeki damarların tıkalı olduğu ve bunun içinde ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ben de o zaman 87 yaşında olduğum için korktum ameliyat olmadım. Ancak geçtiğimiz Çarşamba akşamı evde oturduğumuz sırada aniden rahatsızlanınca çocuklar beni önce Çerkezköy götürdüler. Burada benim kalp krizi geçirdiğimi söylemeleri üzerine daha sonra Çorlu’daki Şifa hastanesine getirdiler. Yapılan kontrolde dört damarımın tıkalı olduğu ve kalpte balonlaşmanın olması nedeniyle yama yapılması gerektiği, bunun içinde bu ameliyatın çok riskli olduğu söylendi. Ben yaşamayı çok seviyorum bunun içinde kabul ettim ve ameliyat yapıldı. Şimdiye kadar 3 evlilik geçirdim, yeniden evlenmek istiyorum."

Ameliyat ekibinin başındaki Op.Dr. Cenap Özkara ise hasta geldiğinde yapılan ilk teşhiste kalbinde balonlaşmanın olduğunu ve dört damarının tıkalı olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Hastanın kalbine özel medikal kumaş ile yama yapıldığını kaydeden Özkara "Hastamı geldiğinde yapılan ilk teşhisin ardından kendisine bu ameliyatın çok riskli olduğunu söyledik. Dört damarının tıkalı olması ile dört damarını değiştirdik, kalpteki balonlaşma kesilerek kalp küçültüldü ve o bölgeye insan vücudu ile bütünleşen bir kumaş ile yama yapıldı. Hastanın sağlık durumu gayet iyi kısa bir süre sonrada taburcu edilecektir" dedi.

Kaynak: Hürriyet