info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yaralı Şahin Koruma Altında

Tekirdağ da Yaralı Halde Bulunan Bir Şahin, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Tarafından Koruma Altına Alındı

Tekirdağ'da yaralı halde bulunan bir şahin, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Tekirdağ Doğa Sporları Kulübü üyesi Hamza Algül, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere köyünde arazide yaralı halde bulduğu şahini Tekirdağ Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne getirdi.

Yapılan muayenede şahinin sol bacağının, bölgede bulunan avcılar tarafından ateş edilmesi sonucu yaralandığı belirlendi.

Algül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uçmakdere bölgesinde doğa yürüyüşü yaparken yol kenarında bir şahin gördüğünü ve şahini incelediğinde yarasının ciddi olduğunu fark ettiğini ifade etti.

Bunun üzerine şahini güvenli bir şekilde aracının içine koyduğunu anlatan Algül, en yakın Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne şahini tedavisinin yapılması için teslim ettiğini söyledi.

Algül, şunları kaydetti:

'Doğayı ve hayvanları seviyoruz. Bu nedenle bu trajediye kayıtsız kalamadık. Gördüğünüz gibi gereğini yaptık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğim. Bunun bir insanlık görevi olduğunun kanaatindeyim. Sanırım şahin saçmayla vurularak yaralanmış. Bu tip avcılıkları da şiddetle kınıyorum. Savunmasız hayvanların bu şekilde yaralanması son derece vahşice bir hareket.'

Orman Muhafaza Memuru Eyüp Turkan da, getirilen şahini geçici hayvan barınağında korumaya aldıklarını söyledi.

Şahini buradan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü İstanbul Şubesi yetkililerinin alacağını bildiren Turkan, veterinerlerce şahinin tedavi edileceğini ifade etti.

Turkan, 'Veteriner kontrolünde şahini sağlığına kavuşturup tekrar doğaya salıyoruz' diye konuştu.

Yaralı şahin, tedavisi yapılıp iyileştikten sonra Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere köyü yakınlarında doğaya bırakılacak.

Kaynak: Sondakika