info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeni Anayasa için ilk Panel Kamu-Sen ve Türk Dayanışma Konseyi nden

Tekirdağ 14-Aralık günü yeni anayasa için ilk panelini yapıyor.

Tekirdağ 14-Aralık günü yeni anayasa için ilk panelini yapıyor.” Türk dayanışma konseyi” adına Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ il temsilciliği öncülüğünde Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa ERKAL, Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Dr. Şenol BAL, Rumeli Balkan Stratejik Başkanı Av. Özcan PEHLİVANOĞLU 14-Aralık Cuma günü saat 20:00 da Belediye Kültür Merkezinde sivil toplum kuruluşlarını ve Tekirdağ halkını bilgilendirecekler.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ il temsilcisi Muzaffer DOĞAN;” Türk Dayanışma Konseyince hazırlanan yeni anayasa taslağı meclis başkanına verildi. Türk Dayanışma Konseyinde yer alan değerli hocalarımız ülkenin dört bir yanına dağılarak yeni anayasada milli duyarlılığı olan örgütlerin görüşlerini ve hassasiyetlerini üyelere ve halkımıza anlatmaya devam etmektedirler. Basında da yer aldığı kadarıyla bazı mihraklar yeni anayasada Türk ifadesinin yer almamasını devletimizin kurucu ilkeleri olarak kabul ettiğimiz anayasadaki ilk üç maddesinin tartışılıp değiştirilmesi için görüş belirtmektedirler.

İstekler tıpkı 1876 yılında hazırlanan ilk anayasamız öncesindeki isteklere benzemektedirler. 1876 anayasası hazırlanması ve sonrasında meydana gelen olaylar düşünüldüğünde bu gayri milli isteklerin karşılanması durumunda ülkemizin büyük sıkıntılar yaşayacağı aşikardır. Bu nedenle ilgilileri uyarmak, toplumumuzu bilinçlendirmek için böyle bir anayasa sempozyumu düzenlemek istedik. İnanıyoruz ki sempozyum sonrasında ilimiz ve ülkemiz için hayırlı sonuçlar ortaya çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızı panelimize davet ediyoruz.” Dedi.