info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kuvvetli ve Yoğun Kar Yarın Akşam

Meteoroloji günlük hava tahminini açıkladı.

Marmara Bölgesi'nde başlayacak kar yağışı, yarın akşam saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer yoğun kara dönüşecek. Kar kalınlığı ç kesimlerde 15-20, yüksek kesimlerde 20-30 santimetreyi bulacak.

Marmara'da buzlanma ve don uyarısı yapan Meteoroloji, Doğu'da çığ uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İzmir, Manisa, Kütahya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Eskişehir, Artvin, Bayburt, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Ardahan çevreleri Adana’nın doğu, Hatay’ın kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YOĞUN KAR VE DON UYARISI

Marmara Bölgesinde bu akşam saatlerinde başlayacak yağışının (Pazar) gece saatlerinden itibaren kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kar kalınlığının kıyılarda 5 ila 15, iç kesimlerde 15-20, yüksek kesimlerde 20-30 santimetre olması bekleniyor. Yetkililer kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı..

ÇIĞ TEHLİKESİ Doğu kesimlerde de buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilen, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kar erimesi bekleniyor. Kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor

SICAKLIK HİSSEDİLİR DERECEDE AZALACAK İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz’de hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BUGÜNKÜ HAVA DURUMU EDİRNE 2°C Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazar) gece saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.