info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İlk Ders Zilini Çaldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında ‘Uzaktan eğitimle başladığımız bu süreci ayın 18`ine kadar sürdüreceğiz. 21’inden itibaren başlayacak süreç için planlamalar sürüyor’ dedi.

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimle başlayan 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nın açılışı nedeniyle Ankara Muazzez Karaçay İlkokulu’nda düzenlenen programa katıldı. Bakan Selçuk, öğretmenlerle birlikte saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra ilk ders zilini çaldı.

Bakan Selçuk, Twitter’daki hesabından bir sınıfta çekilmiş fotoğrafıyla yaptığı paylaşımında, "Ders zilimiz çaldı. Ben okuldayım. Öğretmenlerimiz okulda. Çocuklarımız ekran başında uzaktan eğitimdeler. Bilelim ki eğitim başladı... Eğitime hoş geldiniz çocuklar, okullarınıza, sınıflarınıza da sağlıkla gelmeniz dileğiyle" dedi

Uzaktan eğitimin 18 Eylül Cuma gününe kadar sürmesi, 21 Eylül’de yüz yüze eğitime ’aşamalı ve seyreltilmiş’ şekilde geçilmesi planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilk ders zilini çaldı ve şu açıklamalarda bulundu:

Uzaktan eğitimle başladığımız bu süreci ayın 18'ine kadar sürdüreceğiz. 21’inden itibaren başlayacak süreç için planlamalar sürüyor. Bir öğretmen için bir okulun açılışı ne demek bunu bir öğretmen gibi bilmek kolay değil. Benim çocuklarımdan ve velilerimizden ricam artık bu sürecin başladığı ve sürecin gereği olarak evlerimizde çalışma köşelerinin oluşturulması ve çocuklarımızın çalışma ortamlarının uygun koşullara dönüştürülmesi.

Ziya Selçuk bir diğer açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı:

Bu inanın çok büyük bir burukluk veriyor bize. Bir öğretmenimizle birlikte bir canlı sınıfa bağlandık az önce öğrencilerimizin feryadını duymalıydınız. Bana öyle mesajlar veriyorlar ki. Hani açın artık diye bir bağırtı duydum orada sonra kimdi o diye sordum çocuklara öğretmenimizde çocuklarımızda birbirlerine gerçekten büyük bir özlem taşıyorlar. Ama hep söylediğimiz şey şu; 'risk varsa biz yokuz.' 

Eksiklerimiz var bunları tamamlamak için büyük bir çabamız var. Bütün il ve ilçeleri okul okul inceliyoruz.

Öğretmenlerini çok özlediklerini artık bilgisayardan uzakta görüşmek istemediğini söyledi bir öğrencimiz bir diğeri ise öğretmenine sarılmak istediğini söyledi.

ÖĞRETMEN MAAŞLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Ziya öğretmen olarak benim bir öğretmen kimliğimle benim öğretmenlerimizin itibarının özlük haklarının yükselmesi dışında hiçbir hedefim olamaz. Buradan böyle bir sonuç çıkarılıyorsa bir zorlama vardır. Biz öğretmenimizin her türlü imkanını arttırmanın peşindeyiz. Başka da bir derdimiz yok