info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İstanbul’un Yüksek Kesimlerinde Kar Yağışı Etkili Oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul için yaptığı uyarıların ardından günün ilk saatlerinde kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

Başta kentin kuzey kesimleri olmak üzere, Sarıyer’deki yüksek alanlar, Arnavutköy ve Anadolu Yakası’nda da Çamlıca Tepesi’nde kar yağışı etkili oldu. İşe gitmek isteyen birçok vatandaş, yoğun kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşarken, trafikte yoğunluk başladı. İBB'nin haritasına göre trafik yoğunluğu 08.00 itibariyle yüzde 58'e çıktı. Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre İstanbul'da kar yağışı gün içinde aralıklarla etkisini sürdürmeye devam edecek.

İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu Meteorolojiden yeni hava durumu raporuİstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu Meteorolojiden yeni hava durumu raporuİstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu Meteorolojiden yeni hava durumu raporuİstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu Meteorolojiden yeni hava durumu raporu
Haberle ilgili daha fazla fotoğraf için galeriyi ziyaret edin.

İstanbul için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yoğun kar yağışı uyarısının ardından kentte dün ilk kar yağışı görüldü. Günün ilk saatlerinden itibaren ise kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Avrupa Yakası’nda; Sarıyer’in yüksek kesimleri ve Arnavutköy’de adeta lapa lapa kar yağdı. Anadolu Yakası’nda da başta Çamlıca Tepesi olmak üzere yüksek noktalarda kar yağışı görüldü. Kar yağışı, yer yer etkisini sürdürüyor.

İSTANBUL'DA PAZAR GÜNÜNE DİKKAT!

CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, şu uyarılarda bulundu:

"Yağış İstanbul’da geceden itibaren başladı. Önce Anadolu sonra Avrupa’da. 1-2 saate kadar ek yapacak sonrasında yavaş yavaş kar yağışı ömrünü tamamlayacak. Anadolu Yakası’nda 1-2 sularına kadar yerel olarak sürecek.

Pazar günü biraz sürprizler var. Kartopu değil de kardan adam kıvamında yağışlar gelebilir.
Cumartesi günü akşam saatlerinde kar tekrar giriş yapıyor. Pazar gündüz sıkı bir kar var İstanbul için. Gelecek kar eğer okullara gidiyor olsaydık okul tatilini getirebilecek bir kar olabilirdi.

Ankara’da da kar başladı. Öğleden sonraya kalmadan neredeyse şehrin tamamı beyaz örtüyle kaplanacak. 15.00 sularına kadar devam edip zayıflayacak. Başkent’te sıcaklık gece -8 seviyelerinde. Donma vakalarına karşı dikkat diyoruz. Zemin buza dönecek, ona da dikkat diyoruz."

BELEDİYE EKİPLERİ HAZIR BEKLEDİ

Kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte, kentte her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler de ana arterlerde hazır bekledi.

İŞE GİTMEK İSTEYEN VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Öte yandan, kar yağışının etkili olduğu noktalardan biri de Mecidiyeköy Meydanı oldu. İşe gitmek isteyen birçok vatandaş, yoğun kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı.

TRAFİK YOĞUNLUĞU ARTIYOR

İstanbul'da trafik yoğunluğu da artarken, İBB'nin haritasına göre trafik yoğunluğu saat 08.00 itibariyle yüzde 58'e çıktı.

METEOROLOJİ'DEN YENİ HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli dışında yurt genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılar ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur (21-50 mm), Balıkesir, Bursa, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar (10-20 cm) şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İstanbul'da kar yağışının gün içinde aralıklarla etkili olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur (21-50 mm), Balıkesir, Bursa, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar (10-20 cm) şeklinde beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; Marmara'nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şekline esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.