info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye Genelinde Sahte İçki Operasyonu

Türkiye genelinde sahte içki üretimi yaparak piyasaya süren H.K. liderliğindeki çeteye son darbe vuruldu.

18 operasyondur kaçan çete lideri H.K., 19. operasyonda yakalandı. 10 aydır devam eden operasyonlar kapsamında bugüne kadar binlerce litre sahte içki ele geçirilirken, çete üyesi 33 kişi de tutuklandı.

Türkiye genelinde sahte içki üretip dağıtım yapan çeteye yönelik ihbar alan ekipler, geçen yıl Kasım ayında çalışma başlattı.

Kurulan özel ekip tarafından yapılan istihbari çalışmalarla H.K. liderliğindeki bir grup tarafından merdiven altı üretim diye tabir edilen sahte içkilerin piyasaya sürüldüğü belirlendi.

Jandarma, 10 ayda 18 farklı operasyon ile zehir tacirlerine göz açtırmadı.

Yapılan operasyonlarda 18 bin 94 litre alkol, 33 bin litre esans, çeşitli markalara ait 112 bin 986 adet içki etiketi, 15 bin 650 adet boş içki şişesi, 569 bin adet kapak, 3 milyon 501 bin 900 adet TAPDK bandrolü ve çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Bu operasyonlarda yakalanan 16 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Jandarma bu operasyonlarda çete lideri H.K.’yi yakalayamadı.

19. OPERASYONDA YAKALANDI 

İncelemelerini sürdüren Jandarma ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmalar ve yakalanan örgüt mensuplarının itirafları doğrultusunda, H.K. liderliğindeki örgütün başta İstanbul olmak üzere Adana ve Bursa’da da hâlâ faaliyet gösterdiğini belirledi. Ekipler örgütün bağlantılarını tek tek ortaya çıkardı.

Jandarma ekipleri Adana, Bursa ve İstanbul’da toplam 25 farklı adreste eş zamanlı operasyon için düğmeye bastı.

Evleri, işyerlerini ve araçları didik didik arayan jandarma ekiplerince bir adet damıtma kazanı, iki adet damıtılmış alkolün soğutmasında kullanılan havalandırma ve soğutma sistemi, 2 bin 600 litre damıtılmış alkol, 900 litre damıtma aşamasında olmak üzere toplam 3 bin 500 litre alkol, bir adet tabanca ile bu tabancaya ait çok sayıda mermi ele geçirildi.

Bunun yanında çete üyelerinde 29 bin lira, 3 bin 350 dolar, 630 Euro ile şebeke üyelerinin kullandığı 32 adet telefon yakalandı.

Yapılan son operasyonda çete lideri H.K. de yakalandı.

Operasyonda toplamda 22 şüpheli gözaltına alındı.

33 KİŞİ TUTUKLANDI 

Jandarmadaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen, aralarında çete lideri H.K.’nin de bulunduğu, 17 şüpheli tutuklandı. 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çeteye yönelik yapılan operasyonlarda toplam 33 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiş oldu.

Jandarma, vatandaşları sahte içki satışlarına karşı uyardı.

Jandarma yaptığı açıklamada, içki şişelerinin üzerinde bulunan akıllı bandrollerin detaylı bir şekilde incelenerek bandrolü olmayan veya açılmış ürünlerin satın alınmamasını, şüphelenilen herhangi bir durumda kolluk kuvvetlerine veya 174 Alo Gıda İhbar Hattına ulaşılması gerektiğini belirtti.

ACI BİLANÇO 50’YE YÜKSELDİ 

İstanbul’da 3, İzmir’de 3 kişinin daha sahte içkiden ölmesiyle 8 ilde ölenlerin sayısı 50’ye çıktı. Durumları ağır olan 50’ye yakın kişinin tedavisi sürerken, güvenlik güçlerinin operasyonları da aralıksız sürüyor.

Sahte içki kabusu 9 Ekim’de Kırıkkale’de başlamıştı. Üretim izni bulunmayan ‘Lord’ marka alkol bazlı ev dezenfektanı, etil alkol ve diğer karışımlarla hazırlanan sahte içkiyi içtikten sonra hastaneye başvuran 8 kişiden 7’si hayatını kaybetmişti. 1 kişi ise yoğun bakımda.

İZMİR’DE SAYI 21’E ÇIKTI 

İzmir’de sahte içki zehirlenmesi nedeniyle dün üç kişi daha yaşamını yitirdi. Kentte, sahte içkiden ölenlerin sayısı 21’e çıktı. 23 kişi ise halen tedavi görüyor.

İstanbul’da ise dün 3 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle sahte içkiden ölenlerin sayısı 10’a çıktı. 8 kişinin de kentteki çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Mersin’de 6 kişi, Muğla ve Aydın’da 2, Trabzon ve Zonguldak’ta da 1 kişi sahte alkolden öldü. Denizli’de ise dün 1 kişi sahte içkiden dolayı yoğun bakımda tedaviye alındı.
KARTAL’DA DA ‘LORD’ 

Öte yandan İstanbul Kartal’daki ölümlerin arkasından da ‘Lord’ marka dezenfektan çıktı. Kartal’da sahte içkiyi satan bayinin sahibi Güngör Güler ve ‘Lord’ dezenfektanları dağıtan Anıl Orkun İyikan çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

İyikan ifadesinde, “Kırıkkale’de bulunan Eko Mini Market’e ve Kartal’daki Yer Fıstığı tekel bayisine yüzey temizleyicisi sattım” dedi.

ÖLÜM SAÇAN ŞİŞELER BAŞAKŞEHİR’DEN 

Avcılar’da bir imalathanede 6 ton alkolün ele geçirilmesinin ardından ekipler önceki gece de Başakşehir’de bir imalathaneyi bastı.

İzmir’de 16 ton etil alkol, Mersin’de 700 litre sahte etil alkol, Kocaeli’de ise 103 litre etil alkol ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, ülke genelinde 1552 şişe ve 3 bin 232 litre kaçak/sahte alkollü içki ele geçirildiğini açıkladı.