info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ramazanda Açlığı Bastırmanın Formülü

Sağlıklı Yaşam ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, salgın nedeniyle her yaştan milyonlarca kişinin yaklaşık 40 gündür dört duvar arasında yaşadığını anımsattı.

Zaman zaman alınan sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte zorunlu karantinanın insan psikolojisi üzerinde olumsuz etki yarattığının altını çizen Dr. Buyrukçu, “Karantinaya şimdi de ramazan eşlik ediyor.

Biz, Ramazan geleneklerini ve coşkusunu yaşamaya alışmış bir toplumuz. Ancak bu yıl yaşanamıyor, üstelik dört duvar arasındaki mutsuzluğa açlık ve susuzluk eşlik ediyor” diye konuştu.

Mutsuzluğu ortadan kaldıran yöntem! 

Bütün bunlara rağmen mutlu olmanın, aç ve susuz hissetmemenin kişinin elinde olduğunu söyleyen Dr. Buğra Buyrukçu, “Aslında herkes kendini tedavi edebilir.

Örneğin mutluluğun formüllerinden biri nefes terapisi, diğeri akupresyon. Biraz rahatlamak, dinginleşmek, olaylara daha pozitif yaklaşmak için sabah, öğle, akşam 10’ar kez nefes terapisi yapılabilir.

Doğru nefes demek ne demek? 

Doğru nefesten kasıt, bebekler gibi nefes almaktır. Yani her nefes alışta akciğerleri değil karnı şişirmektir.

Burundan nefesi alıp, bütün vücudu dolaştıktan sonra karnı şişirmek, 3 saniye nefesi tuttuktan sonra ağızdan vermek en doğru nefes alma yöntemidir.

Günde üç kez tekrarlanacak nefes terapisi mutluluk hormonunu artıracaktır” dedi.

Dr. Buğra Buyrukçu, karamsarlık ve açlıkla mücadele etmenin bir diğer etkili yönteminin ise akupresyon olduğunu söyledi.

Akupresyonun kişinin kendi kendini tedavi edebildiği etkili bir yöntem olduğunu bildiren Dr. Buyrukçu, “Kulakta, küçük çöküntünün (tragus) önüne 30 kez baskı yapıp çekelim. Bu noktaya düzenli uygulanacak bu basınç, hem mutluluk hem de açlık hissini dengelemeye yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Dr. Buyrukçu, açlık ve susuzluğun engellenmesi, tokluk sağlanması için de R-ramazan süresince kereviz suyu içilmesini önerdi.

Sahurda için: Açlığı bastıran karışım tarifi 

Buğra Buyrukçu, bu karışımın tarifini ise şöyle verdi:

"7-8 kereviz sapını, 1 demet maydanozu ve 1 adet yeşil elmayı katı meyve sıkacağında sıkın ve sahurda yatmadan önce için."