info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Barcelona`da Terör Saldırısı: 13 Ölü, 100`den Fazla Yaralı

Terör bir kez daha Avrupa`yı vurdu. İspanya`nın Barcelona kentinde bir minibüs kaldırımda yürüyen yayaları ezdi. 13 kişinin öldüğü saldırıda 100`den fazla kişi de yaralandı. DAEŞ`in üstlendiği olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, bu sabah (18 Ağustos) düzenlenen operasyonda olayın 5 zanlısı öldürüldü.

Avrupa bir kez daha terör saldırısıyla sarsıldı.İspanya'nın Barcelona kentinin en işlek caddelerinden biri olan Las Ramblas'ta bir minibüs kaldırıma çıkarak yayaların arasına girdi.Caddede yaklaşık 500 metre ilerleyen minibüs bir gazete standına çarparak durdu.Görgü tanıkları minibüsün mümkün olduğunca fazla sayıda insana çarpmak için zigzaglar çizerek ilerlediğini belirtti.

Saldırının ardından minibüs sürücüsünün yaya olarak kaçtığı öne sürüldü.Kaçan şüphelinin bir Türk restoranında rehine aldığı iddiasıysa yetkililer tarafından yalanlandı.DAEŞ'in üstlendiği saldırıyla ilgili iki kişi gözaltına alındı.

Minibüsü kiralayan Fas asıllı İspanyol vatandaşı Driss Oukabir


Polis saldırıda kullanılan aracı kiraladığı öne sürülen Driss Oukabir'in fotoğrafını yayınladı.İlk olayın ardından yine Barcelona'da bu kez bir polis kontrol noktasına saldırı düzenlendi. Yetkililer şüpheli aracın 2 polisin üzerine sürüldüğünü duyurdu. Bir polis yaralandı. 

Geçen yıl Nice, Berlin, Londra ve Stockholm'de kalabalığın üzerine araç sürülmesi sonucu düzenlenen saldırılarda 100'ün üzerinde kişi yaşamını yitirmişti.

5 ZANLI ÖLDÜRÜLDÜ

Barcelona'daki terör saldırısının hazırlayıcıları oldukları ileri sürülen 5 kişi, sabaha karşı (18 Ağustos) yapılan operasyonla öldürüldü.Barcelona kentinin 200 kilometre kadar güneyindeki Tarragona kentinin Cambrils ilçesindeki Maritimo Caddesi'nde gece yarısı yaşanan olayda Barcelona'dakine benzer bir şekilde araçla terör saldırısı gerçekleştirildi.

Polis, araçla 5'i sivil 1'i polis toplam 6 kişiyi ezen teröristlerin güvenlik ekipleri tarafından açılan ateş sonrasında öldürüldüklerini bildirdi.

İSPANYA BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Brey, Twitter hesabından vatandaşlara seslenerek önceliğin yaralılara ve güvenlik güçlerine yardım etmek olduğunu söyledi. Meclis Başkanı Carme Forcadell de sakin olmaya ve güvenlik güçlerinin uyarılarına uymaya davet etti.

3 GÜNLÜK YAS

Saldırı nedeniyle 3 günlük yas ilan edildi.

ERDOĞAN'DAN İSPANYA KRALI 6. FELİPE'YE TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barcelona'daki terör saldırısıyla ilgili olarak İspanya Kralı 6. Felipe'ye taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, menfur terör saldırısını kınadığı mesajında, olayda çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından derin üzüntü duyduğunu belirtti.

"Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha gözler önüne seren ve sadece İspanya’ya değil, tüm insanlığın ortak değerlerine yöneltilmiş olan bu saldırıları şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dost İspanya halkının acısını yürekten paylaştığını ve müttefik İspanya ile bu zor gününde tam bir dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Kral 6. Felipe'nin şahsında tüm İspanyol halkına taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaralılara acil şifalar dilediği kaydedildi.