info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ali Baba Hayatını Kaybetti

Tarkan`ın yalnız bırakmamak için hastanede yanıbaşında gecelediği usta isimden kötü haber geldi.

Kanser tedavisi gören ve tedavi nedeniyle bir süredir müzikten uzak kalan Barbados asıllı ses mühendisi Wayne Heights Gittens nam-ı diğer Ali Baba öldü. 

Geride bıraktığımız ocak ayında kendisi için moral gecesi düzenlenen Barbados asıllı ses mühendisi Ali Baba, geceye rahatsızlığı nedeniyle katılamamıştı.  Türkiye’de bir gece kulübünde düzenlenen gecede pek çok şarkıcı sahne alırken, Tarkan da Ali Baba ile birlikte onun kaldığı hastanede konaklamış ve geceyi izlemişti.

Tarkan sahnede çıkan meslektaşlarından farklı olarak Ali Baba’ya kaldığı hastanede refakat etmişti. Türkiye’de de birçok ünlü sanatçıyla çalışan ses mühendisi Heights, namıdiğer Ali Baba uzun bir süredir tedavi görüyordu.

WAYNE HEIGHTS GITTENS KİMDİR?

Wayne “Heights” Gittens, Türkiye'de bilinen adıyla “Ali Baba” 10 yılı aşkın süredir Türkiye'de çalışmalarını sürdürüyordu. Barbadoslu usta ses mühendisi Heights; Tarkan, Ajda Pekkan, Yalın,Teoman, maNga, Nil Karaibrahimgil, İlhan Erşahin, Sertab Erener ve FOURinthePOCKET başta olmak üzere birçok sanatçıyla birlikte çalıştı. Türkiye'ye gelişi ve ses mühendisliği kariyerinden önce Ali Baba, kurucusu ve bas gitaristi olduğu reggea/soul grubu “rhapsody” ile 80'li yıllardan itibaren Avrupa'da turnelere çıkmış, The Cure ve The Wailers gibi gruplarla aynı sahneyi paylaşmış ve böylece birçok ülkede yankı uyandırmış, ismini duyurmuştu.

90'lı yıllardan itibaren ses teknolojileri üzerine olan çalışmalarına yoğunlaşan Ali Baba, Almanya merkezli başlattığı “Heights Ton & Technik” projesi üzerinden Scorpions, Ray Charles, Bob Dylan, Grönemeyer ve daha birçok dünyaca ünlü sanatçıyla çalıştı. Sanatçıların yanı sıra en ünlü mikrofon markalarına danışmanlık yapmış ve Çin'den Amerika'ya toplam 5 kıtada seminerlere imza atarak yüzlerce eğitim vermiştir. Heights, Tarkan'ın ses mühendisi ihtiyacı üzerine Türkiye'ye gelmişti ve Ali Baba ismiyle çalışmalarına devam ediyordu.