info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

S&P Türkiye’nin Kredi Notunu Değiştirmedi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Türkiye’nin kredi notunu B+ seviyesinde tuttu.

Görünümü ise durağan olarak bıraktı. S&P Türkiye ekonomisinin yıl sonunda yüzde 0.5 daralacağını tahmin etti. Kurum yıl sonu dolar/TL kurunun 5.50 olacağını belirtti. Yıllık enflasyonun ise bu yılın sonunda yüzde 16 ile son 15 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşmesi tahmin ediliyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Türkiye’nin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu B+ ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notunu BB- olarak teyit etti. Görünümü ‘durağan’ olarak tekrarladı. S&P ayrıca yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarını da ‘B’ olarak yineledi.

Görünümün ‘durağan’ olarak korunmasının gelecek 12 ayda Türkiye’nin kredi notlarına yönelik dengeli riskleri yansıttığını belirten S&P, Türkiye’nin mali pozisyonunu baltalama potansiyeli ile olan sistemsel bankacılık gerilimi olasılığının arttığını görmeleri halinde kredi notlarını düşürebileceklerini vurguladı. Türkiye’nin ekonomik büyümesinin projeksiyonların ötesinde kayda değer şekilde zayıflaması halinde notları düşürebileceğini de belirten S&P, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 0,5 darnalmasını beklediklerini vurguladı.

S&P ayrıca, bu tahmine çevreleyen büyük belirsizlikler olduğunu da ifade etti. Açıklamada, Türkiye’nin sınırlı denetim ve denge mekanizmasına sahip olduğu, kurumsal ortamının da zayıf olduğu ileri sürüldü. Türkiye’de mart ayında yapılacak yerel seçimler neticelenene kadar reform ve politika adımlarının atılmasının beklenmediği belirtildi.

Açıklamada, enflasyonun bu yılın sonunda ortalama yüzde 16 ile son 15 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi.