info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Emeklilerin Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek

Emeklilerin gözü ikramiye ve maaş haberlerinde

Bayram öncesi yatması beklenen emekli maaşlarının hangi tarihte yatacağı kesin olmasa da bayramın denk geldiği tarih itibariyle bazı tahminler bulunuyor. Emekli maaşlarından önce bayram ikramiyelerinin yatırılması bekleniyor.

Biner liralık ikramiyenin 9-10 Ağuıstos’ta ödenmesi bekleniyor. Maaşların da 17 Ağustos’taan önce hesaba yatacağı öngörülüyor. Kurban Bayramı 21 Ağustos’ta başlayacak. 9 günlük bayram tatili de 17 Ağustos’ta mesai bitimiyle başlayacak. Bu nedenle maaşların bu tarihten önce ödenmesi bekleniyor.

Bayrama hazırlıkta vatandaşa kolaylık olması için ödemenin 9-10 Ağustos’ta yapılması yüksek ihtimal. Emekliye bayramdan önce sadece ikramiye değil maaşı da ödenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin tahsis numarasına göre 14-15 ve 16 Ağustos’ta maaşını alması bekleniyor. 2018 Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Bakanlar Kurulu kararı ile geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda emeklilere bin lira ikramiye verilmişti. Buna göre Kurban Bayramı’nda emeklilere bin lira ikramiye daha verilecek.

Bayram ikramiyesinden SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri yararlanacak. Emekli ikramiyesi hangi tarihte yatacak henüz bir açıklama yapılmadı ancak Ağustos ayında bayramdan önce yatması bekleniyor.