info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Richard Clayderman İstanbul’da

Richard Clayderman 11 Aralık Cuma günü saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.

Bugüne dek albümleri 85 milyonluk bir satış rakamına ulaşan, 63 platin-263 altın albüm kazanan ve 2000’den fazla konsere imza atan efsanevi piyanist Richard Clayderman, şimdi İstanbul'da hayranları ile buluşuyor.
Sezonun en önemli konserlerinden birini gerçekleştirecek olan Richard Clayderman’ın klasikleşmiş şarkılarına, CRR Senfoni Orkestrası’nın yaylı sazlar üyeleri eşlik edecek.
 
Clayderman'ın hikayesi 1953 yılında Phillippe Pages ismi ile bir piyano öğretmeninin oğlu olarak Paris şehrinde doğması ile başladı. Çocukluk yıllarını ailesi ve kız kardeşi ile Paris'te geçiren Clayderman, ilk müzik eğitimini ise babasının öğrencilerine verdiği piyano derslerini dinleyerek aldı. Henüz 6 yaşındayken dedesi tarafından ona hediye edilen eski bir piyano ile anadili olan Fransızca'dan daha kolaylıkla notaları okumaya ve piyano çalmaya başladı. 12 yaşında Paris Müzik Konservatuvarına kabul edildi ve dört yıl sonra bir piyano yarışmasında ilk ciddi ödülünü kazandı. Bir klasik piyanist olarak kariyeri tam patlamaya başlamışken herşeyi bırakma kararı aldı ve arkadaşlarıyla birlikte bir rock grubu kurdu. Ancak babasının sağlık sorunları ve maddi yetersizlikler yüzünden bu proje yoluna devam edemedi. 
 
Delphine adlı plak şirketinin sahibi Paul de Senneville'in kızı Adeline için yazmış olduğu "Ballade pour Adeline" yorumuyla birlikte Clayderman, Avrupa ve çevresinde olağanüstü başarı kazandı. Önce İspanya'da, takiben Almanya, Fransa, Güney Amerika, Japonya, Avusturalya ve İngiltere'de toplam 22 milyonluk satış rakamı yakalayınca, Clayderman'ın kariyeri de oldukça parlak bir şekilde başlamış oldu. 1978 yılından bu yana Clayderman, müziğine olan uluslararası büyük talebe yanıt verebilmek için yılda ortalama 200 konser gerçekleştirdi. Avustralya, Güney Amerika, Avrupa ve Asya'yı kapsayan turnelerinde, konserleri kapalı gişe gerçekleşirdi. 1987 yılında Çin'de verdiği ilk konser AsiaVision'da yayınlanarak 800 milyon dinleyiciye ulaştı. 15 ay içerisinde popüleritesini tüm Güney Doğu Asya'ya ulaştırdı. 
 
Sanatçı 80'li yıllarda televizyonun da etkisiyle o kadar ünlenmişti ki; "Clayderman Efekti" o dönemde birçok çocuğun piyanoya yönelmesi için güçlü bir ilham kaynağı olur. 1992 ile 2013 arasında geçen 20 yılda, 70 şehirde, 30 turne, 200 performans ile 1.000.000 izleyiciye konser verdi. Clayderman, Londra Royal Filarmoni, Tokyo Senfoni, Pekin Radyo Senfoni ve Şangay Filarmoni'nin de aralarında bulunduğu prestijli orkestralar ile unutulmaz performanslara imza atmayı başardı.