info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Göztepe Taraftarından Demba Ba`ya: ``Burası Göztepe, Beşiktaş Değil``

Göztepe, Spor Toto Süper Lig`in 31. haftasında Kardemir Karabükspor`u 5-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılı taraftalar, oyuna 67. dakikada giren Demba Ba`ya ıslıkla tepki gösterdi. Göztepe`de Beşiktaş`la oynanan maç öncesinde Demba Ba gündemi yaşanmıştı. Fikret Orman`ın açıklamalarına başkan Mehmet Sepil tepki göstermişti.

Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Göztepe, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında küme düşmesi kesinleşen Kardemir Karabükspor'u 5-0 mağlup ederek rahat bir galibiyet aldı. Sarı-kırmızılılarda Demba Ba, Karabükspor maçının 67. dakikasında oyuna girdi. Taraftarlar Demba Ba'yı ıslıklayarak, "Burası Göztepe, Beşiktaş değil!" tezahüratlarında bulundu.

Göztepe tribünleri Demba Ba konusunda ikiye bölündü. Bazı taraftarlar Demba Ba'ya destek verirken, tribünlerin diğer kısımları ise Senegalli futbolcuyu protesto etti. Tepki gösterilen Demba Ba, 79. dakikada skoru 5-0’a getiren golü kaydetti.

MAÇ SONU PAYLAŞIMI DA GÜNDEM OLDU!

Demba Ba, Karabükspor maçı sonrasında Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Demba Ba, gülümseyen surat, güneş gözlüklü ifade ve çılgın yüz ifadesinin bulunduğu üç emoji paylaştı. Senegalli yıldızın bu paylaşımına Beşiktaşlı taraftarlardan destek gelirken, Göztepeli taraftarlar tepki gösterdi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Göztepe maçı öncesinde Demba Ba'nın çok önemli bir oyuncu olduğunu belirtmiş ve şunları söylemişti:
"Biz de onun Beşiktaş’ta oynamasını istiyoruz. Geçen sene yaşadığı sakatlıklar, oynamaması için bir sebepti. Kontratları da bitti ve ben de önümüzdeki sene Beşiktaş’ta oynamasını istiyorum. Demba Ba’yla henüz konuşmadık. Bu maç öncesinde bunları konuşmak da doğru değil. Demba Ba, Beşiktaş’ın bir evladı. Biz de öyle hissediyoruz. Zamanı gelince konuşuruz"

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil de Fikret Orman'ın yaptığı açıklamaya "Fikret Orman'ın bu sözlerine inanmak istemedim. Ancak bant kaydını dinleyince üzüldüm. Bu cümleler Göztepe'yi, Beşiktaş'ı, Tamer Tuna'yı ve Demba Ba'yı zor durumda bırakabilir. İki takımın maçından 48 saat önce karşı takımın santraforunu istemek yanlış. Futbolu gelişmiş ülkelerde böyle bir açıklama yapılabilir mi? Türk futbolu adına üzgünüm" ifadeleriyle tepki göstermişti.

Beşiktaş'la Göztepe arasında Vodafone Park'ta oynanan mücadelenin bitiş düdüğünün ardından Beşiktaşlı taraftarlar, Senegalli futbolcu için tezahüratta bulunurken, Demba Ba tribünleri selamlayarak karşılık vermişti. Ba'nın tribünlere yöneldiğini gören Göztepe taraftarları ise bu harekete ıslıklayarak tepki göstermişti. Yıldız golcüyü karşılaşmanın ardından eski takım arkadaşları ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş alınan sonuç nedeniyle teselli etmişti. Demba Ba maçın ardından 'Kartal' selamı da yapmıştı.