info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Lokomotiv Moskova 2-0 Galatasaray

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. hafta maçında Lokomotiv Moskova`ya konuk olan temsilcimiz Galatasaray, deplasmandan aldığı 2-0`lık mağlubiyetle Devler Ligi defterini kapatmış oldu.

Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. hafta karşılaşmasında Lokomotiv Moskova ile karşılaşan temsilcimiz Galatasaray, Rusya deplasmanından 2-0’lık yenilgiyle ayrıldı ve beklenmeyen bir sonuçla Devler Ligi defterini kapatmış oldu. Karşılıklı atakların yaşandığı ilk yarının 43. dakikasında Jefferson Farfan’ın asistinde Grzegorz Krychowiak’ın golüyle Moskova ekibi soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle girdi.

İkinci yarıda Galatasaray’ın beraberlik umutlarını ise 54. dakikadaki Vladislav Ignatjev sonlandırdı ve Lokomotiv’i 2-0’lık üstünlüğe taşıdı.

Sarı kırmızılı ekibin farkı azaltmak için sarfettiği çabalar sonuçsuz kalınca maç Moskova’nın galibiyetiyle sona erdi. Bu sonuçla Galatasaray 4 puanda kalırken, sarı kırmızılılar Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura yükselme şansını da tüketmiş oldu. Grupta son sıradaki Lokomotiv Moskova ise puanını 3’e yükseltti.

Temsilcimiz grubu üçüncü sırada bitirip yoluna Avrupa Ligi’nde devam edebilmek gruptaki son maçında 11 Aralık’ta sahasında Porto’yu ağırlayacak. Lokomotiv Moskova ise deplasmanda Schalke 04 ile karşılaşacak. Öte yandan gruptaki diğer maçta Porto evinde ağırladığı Schalke 04’ü 3-1 yenerek grubu lider tamamlamayı garantiledi.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı ev sahibi Lokomotiv Moskova’dan geldi. Sol kanatan geliştirilen atakta savunmanın arkasına atılan pasta Smalov topla buluştu. Ozan Kabak’tan sıyrılan Smalov’un vuruşu direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

Galatasaray’ın ender gelişen atağında Garry Rodrigues 23. dakikada sağ kanatta topla buluştu. Rodrigues’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Eren Derdiyok’un müsait pozisyondaki şutu az farkla auta gitti.

Karşılaşmanın 43. dakikasında ev sahibi ekip 1-0’lık üstünlüğü yakaladı. Sol kanattan Farfan’ın içeriye çevirdiği topta Krychowiak gelişine vuruşunu gerçekleştirdi. Altı pas üzerinde Ryan Donk’a çarpan top kaleci Fernando Muslera’yı yanılttı ve ağlarla buluştu. Moskova ekibi bu golle ilk yarıyı 1-0 üstünlükle tamamladı.

İkinci yarıya beraberlik umutlarıyla başlayan Galatasaray 54. dakikada büyük şok yaşadı. Smalov’un ara pasıyla topla buluşan Ignatjev bir anda topu önünde buldu ve kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Sert vuruşunda topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0’a getirmeyi başardı.

İkinci gole rağmen oyundan düşmeyen Galatasaray 63. dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahası içine yapılan ortaya Eren Derdiyok iyi yükseldi ve kafayla topu indirdi. Ancak Rodrigues’ten önce savunma araya girerek topu kornere gönderdi ve net bir fırsatın golle sonuçlanmasını engelledi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Lokomotiv Moskova’nın 2-0’lık galibiyetiyle sona erdi.