info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Tümkasder, Banduma Gecesi Etkinliği Düzenledi.

Çorlu TÜMKASDER, (Tüm Kastamonulular Derneği) birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek, kaynaşmasını sağlamak, örf ve ananelerini devam ettirmek amacıyla, Kastamonu`ya özgü yöresel " Banduma " Gecesi etkinliği düzenledi.

Çorlu belediye düğün salonunda gerçekleşen etkinliğe, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, Saadet partisi Çorlu belediye başkan adayı Murat Vakitçi, Ak Parti Çorlu belediye başkan adayı Serkan Erçili, Muratlı Kalkındırma ve Girişimci İşadamları derneği başkanı Kerem Demir ve daha birçok siyasi parti temsilcisi ile işadamı katıldı.

Davetlilere geleneksel, " BANDUMA " yemeğinin ikramının yapılmasıyla birlikte,saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından, Çorlu TÜMKASDER başkanı Ali Topçu," Bu tür organizasyonlar,geçmişte birçok güzelliği beraber yaşayan hemşehrilerin,şehir hayatının zorluklarından dolayı zoraki olarak birbirleriyle kaybolan ilişkilerinin yeniden güzel ve sağlam bir temel oluşturulabilmesi için çok sağlam bir temel oluşturmaktadır. Derneğimiz bu amaçla büyük organizasyonların yanında,kardeşlerimiz arasında muhabbeti arttırabilmek, düğünler gibi güzel anlarını paylaşmak, cenazeler gibi moral desteğinin ihtiyaç görüldüğü durumlarda kardeşlerimize destek vermeyi amaçlamaktadır. Şehir hayatı zordur. Dertleri ve tasaları paylaşacak kişileri bulmakta zordur. Bu tür zorlukların aşılmasında, sivil toplum kuruluşlarının önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır. Derneğimiz, altı yaşında genç ve dinamik yapısıyla bu önemin gerektirdiği sorumlulukları yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu nedenle,sık aralıklarla yerine getirdiğimiz aktiviteler, bu amacı taşımaktadır. Bu tür organizasyonlara katılımın artması,gücümüzü ve dayanışmamızı arttırarak,birlik ve dayanışmamıza güç kalacaktır. Bu amaçla çıktığımız yolda bizleri yalnız bırakmayıp bu etkinliğimize gelen tüm değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum" Dedi.

KADİR ALBAYRAK'DAN GEÇ KALMIŞ SÖZ; " TEKRAR KAZANIRSAM, KASTAMONU'YA GEZİ VE DERNEKLERİNİZE TAM DESTEK VERECEĞİM"

Ardından söz alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Albayrak, " Kastamonu'nun tarihimizde yeri çok önemli olup, vatanın kurtulması için şehit verdikleri 15'lik gençleri unutmak mümkün değildir. Bu nedenle Kastamonu'ya gitmeden Kastamonu'yu anlayamazsınız. EĞER TEKRAR SEÇİLİRSEM, ÇORLU VE TEKİRDAĞ'DAN KASTAMONU'YA GEZİ DÜZENLEYİP, DERNEKLERİNİZE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİM" Dedi.

Saadet partisi Çorlu belediye başkan adayı Murat Vakitçi, " bizler 82 milyon vatan evladı olarak, Adem'in evladıyız,aynı milletin evladıyız, aynı toprakta yaşıyor,aynı havayı soluyor, aynı suyu içiyor, aynı kaderi paylaşıyoruz. Biz,milli birlik ve beraberliğimizi tekrar sağlamak zorundayız. Kurtuluşunda olduğu gibi, Çanakkale harbinde olduğu gibi,İstanbul'un surlarını deldiğimiz gibi, aynı Alparslan ile Anadolu'unun kapılarını açtığımız gibi olmak zorundayız. Birbirimizi sevmek, saymak ve kucaklamak zorundayız. Ne zaman biz birbirimizi kucakladık, o zaman Dünya atlarımızın nalları altındaydı. Ne zaman birbirimize sırt çevirdik, o zaman Dünya başımıza musallat oldu. Biz tekrar birlik ve beraberlik içinde olup, kardeşlik duygularımızla birbirimizi sarabilirsek, o zaman rengini şehitlerin kanından alan ay yıldızlı bayrağımız Dünyanın dört bir köşesinde şan ve şerefle dalgalanacaktır" Dedi.

Bu yıl ilki düzenlenen " BANDUMA" gecesi ,konuşmaların ardından davul zurna şovu ve yöresel sanatçılar Ezgi Mutlu ile İrem Bal'ın güzel şarkılarıyla davetlilere keyifli anlar yaşatırken, çekilişlerle birçok hediye de dağıtıldı. Program,daha büyük ve daha çok katılımlı olarak, "BANDUMA" eğlencesinin, geleneksel olarak devam edileceği sözüyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin