info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Esnaf Odası Seçimi İlklere Sahne Oldu

36 yıl boyunca bu görevi yürüten Sıtkı Elfani,son bir dönem daha hizmet etmesi için üyelerden ısrar edilmesi için aday olmuştu.Bu seçimde başkan,aynı zamanda Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı da olan Ali Özyürek oldu.

Bu seçimde;

1-ilk defa dört aday çıktı,

2-ilk defa bir kişi iki oda başkanlığını kazandı,

3-ilk defa 36 yıl sonra bir başkası oda başkanı oldu.

Seçimler,gergin başlayıp dostluk çerçevesinde sona erdi.İlk konuşmayı yapan aday Selçuk Yurga,mevcut başkanı harcamalarının hesabını vermeye davet ederken,diğer adayların da yönetimine aldığı bazı kişilerin bu göreve seçilme yeterliliği olmadığını ifade etti.Ardından konuşan diğer aday Ayhan Kaplan’da,bazı projeleri olduğunu söyleyip ifade ederken,Ali Özyürek’in iki oda başkanlığından iki maaş almasının etik olmadığını ve aday olmaması gerektiğini söyledi.Ali Özyürek ise,bu ithamlara cevap vermek yerine,sadece seçimde yaşlı ve bayanlara öncelik verilmesini söyleyip hiç şey söylemeyerek şaşırttı.

36 yıl hizmet eden Sıtkı Elfani de,görev yaptığı sürece verilemeyecek hiçbir hesabı olmadığını,son adaylık konusunda da üyelerin isteğiyle aday olduğunu,seçilecek yeni adaya destek olacağını söyledi. Diğer konuşmaları gerçekleştiren Odalar Birliği Sami Kayın ile belediye başkanı Nebi Tepe,hiç kimsenin tarafında olmadıklarını,seçilen kim olursa olsun,onun yanında yer alacaklarını söylediler. Seçim,Ali Özyürek’in başkanlığa seçilmesiyle sonuçlandı.

Kaynak : Murat Ürtekin