info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı`da TCDD Skandalı

T.C.D.D. Muratlı’da İnsan Haklarını İhlal Ediyor.

T.C.D.D. Muratlı’da İnsan Haklarını İhlal Ediyor.

-insan haklarını ihlal,

-engelli uyum yasasına muhalefet,

-Kamu zararı,

-insanların yaşam alanını engelleme konusunda mağdur ediyor.

Devlet Demiryolları Muratlı’da insanları mağdur etmeye devam ediyor.

Yıllardır Edirne-İstanbul hattını hizmete açamayan Devlet Demiryolları, Muratlı halkına da eziyet çektirmeye devam ediyor. Yıllar önce şehrin ortasından geçen demiryolunun her iki tarafını tel örgüyle kapatan demiryolları, vatandaşı Almanya’nın “Berlin duvarı gibi ikiye ayırmıştı. Halkın isyanı ve şikâyetler sonucu, bazı yerlerde tel örgüler kesilmişti.

Şimdi de yine vatandaşın geçiş yerlerini kapattılar. Engelli, yaşlı, hasta, bebekli birçok insan mağdur oldu.

Kamu Zararı; Bir süre önce Muratlı engelliler derneği başkanı Mehmet Çiğdem’in BİMER ve T.C.D.D.’YE yazdığı dilekçe sonucu, demiryolu istasyonu yanındaki üst geçide asansör yapılmıştı.Bu asansör şimdi, “standartlara uygun değil diyerek kapatıldı.T.C.D.D. bu durumda kamu zararına uğradı.

İnsan Haklarını İhlal, İnsanların Yaşam Alanını Engelleme ve engelli uyum yasasını ihlal; T.C.D.D. bununla da yetinmeyerek, tekrar tel örgü çekti ve üzerlerini dikenli tellerle kapattı. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, “devlet demiryolları bizim yaşam alanımızı kısıtlayamaz.

Biz bu şehirde yaşıyoruz ve Muratlı’yı ikiye bölerek bizim yaşam alanımızı kapatamaz. Bu insanlığa, insan haklarına sığar mı? İnsanlar bir taraftan diğer tarafa hastaneye, sağlık ocağına, çarşıya alışverişe ve de özellikle Çarşamba günleri kurulan pazara giderken nereden geçecek?

ENGELLİLER, HASTALAR, YAŞLILAR NEREDEN GEÇECEK? BU YAPTIĞINIZ NASIL BİR UYGULAMADIR?

BİZ BU DEVLETİN VATANDAŞI DEĞİL MİYİZ?

BİZİ TEL ÖRGÜLERİN ARKASINA NAZİ KAMPINA KAPATIR GİBİ KAPATAMAZSINIZ.

BUNU YAPANLARA DA GEREKEN HESAP SORULMALIDIR. MİLLETVEKİLLERİNDEN, BAKANLARDAN, İL VE İLÇE BAŞKANLARINDAN BİR ŞEYLER YAPMASINI BEKLİYORUZ” Dediler.

Bu arada Muratlı belediyesinin temizlik işçilerinin yıllardır çürümeye yüz tutmuş köprüyü temizlemeleri ve büyüyen otları koparmalarını gören vatandaşlar, “ bu köprüyü yıllar sonra temizlemeye başladıklarına göre, bu yol kapalı kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Demiryolları bunu sürdürecekse, Sorumlulara biz de sandıkta cevabımızı veririz” diyorlar.

Muratlı için sürekli bir çözüm üretemeyen ve Muratlı halkını mağdur eden devlet demiryolları bölge müdürünün görevden alınması bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin