info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

15 yıl hapsi isteniyor

21 yaşındaki Oktay Ergin ölmesine sebebiyet veren aynı yaştaki arkadaşı sürücü M. K. nın 15 yıl hapsi isteniyor.

Çorlu da 07 Aralık 2009 tarihinde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobil bir evin duvarına çarparak durabilmesi sonucu meydana gelen kazada otomobilin içinde bulunan 21 yaşındaki Oktay Ergin ölmesine sebebiyet veren aynı yaştaki arkadaşı sürücü M. K. nın 15 yıl hapsi isteniyor. Olay günü %100 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücü M. K. mahkeme de suçlamaları kabul etmedi.

Kazadan yaralı olarak kurtulan sürücü M. K. hastanede 18 gün süren tedavisinin ardından tutuklanmıştı. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşmasına çıkan sürücü M. K. suçlamaları kabul etmedi. Cumhuriyet Savcısı Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma iddiasıyla hazırladığı iddianamesinde sürücü M. K. nın üç yıldan on beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde ki duruşmaya sürücü M. K. tutuklu bulunduğu Pınarhisar cezaevinden getirilerek hazır edildi. Duruşmada kazada ölen Oktay Ergin in annesi Zekiye Aydemir, avukatı ve kazada yaralanan Sercan Narinç ile yakınları katıldı.

Mahkeme başkanı tarafından iddianamenin okunması ile başlayan duruşmada sanık M. K. ya üzerine atılı suçlar anlatıldı. Savunma yapacağını söyleyen sanık M. K., üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Biz Tekirdağ gezmeye gitmiştik. Tekirdağ dan dönüş esnasında düz yolda giderken yanımda ki arkadaşım Oktay direksiyonu tutarak müdahale edince aracıma engel olamadım. Tüm müdahaleme rağmen kazaya engel olmadım. Gündüz yağmur yağmıştı ve ıslaktı. Siz yoktu ama hava soğuktu. Yerler don yapmış olabilir. Frenlerde bu nedenle tutmadı. Ölen Oktay direksiyonu tutmasaydı kaza olmayacaktı. Olay günü aracın hızı 50 km civarındaydı. İddianamede 90 km denmiş ve bulunduğumuz yerde 90 km hızla gitmek mümkün değil" dedi.

Duruşmaya katılan kazada ölen Oktay Ergin in annesi Zekiye Aydemir ve kazada yaralanan Sercan Narinç e sanık M. K. den şikayetçi olduklarını söylediler. Kazadan yaralı olarak kurtulan Sercan Narinç, "Olay günü M. aracı çok hızlı kullanıyordu. Oktay direksiyona dokundu ama tutmadı. M. fren yapınca araç kaymaya başladı. O esnada aracın hızı 100 km. Oktay alkollü değildi" dedi.

Sanık, şikayetçiler ve avukatların ifade ve savunmalarının ardından mahkeme M. K. nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaza; 07 Aralık 2009 gecesi saat 02.35 sıralarında Mustafa Kemal Caddesi üzerinde meydana gelmişti. 21 yaşındaki M. K., aynı yaştaki arkadaşı Oktay Ergin ve 22 yaşındaki Sercan Narinç ile birlikte kullandığı 59 UU 155 plakalı otomobille dolaştıkları sırada aldıkları alkolün etkisi ve aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu cadde üzerindeki Süleyman Yılmaz a ait tek katlı evin duvarına çarptı. Otomobilin duvara çarpması sonucu araçta bulunan Oktay Ergin hayatını kaybetmişti. Kaza sonrası sürücü M. K. ile arka koltukta oturan Sercan Narinç yaralanmıştı. Kazada sürücünün 100 promül alkollü olduğu tespit edilmişti.