info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

2009 Kırsal Kalkınma Tebliği

Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü nden yapılan açıklamaya göre; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı nın "Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği" Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamındaki tebliğ kapsamında; kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için, gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyete yönelik yatırımları ile toplu basınçlı sulama sistemlerinin geliştirilmesi amaçlandığı bildirildi.

Açıklamada şu bilgiler verildi; "Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 100 bin TL yi, tüzel kişi başvuruları için ise 500 bin TL yi geçemez. Desteklenmesi onaylanan projelere hibeye esas proje tutarının % 50 sine hibe yoluyla destek verilir.

Köylere hizmet götürme birlikleri ile sulama kooperatiflerince; Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olarak kabul edilen mevcut sulama tesislerinin toplu basınçlı sulama sistemi tesisine dönüştürülmesine yönelik yatırım proje tekliflerinde, hibeye esas proje tutarı 500 bin TL yi geçemez. Desteklenmesi onaylanan projelere hibeye esas proje tutarının % 75 ine hibe yoluyla destek verilir.

Hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcıların müracaat süresi tebliğ tarihinden itibaren 60 gün olup, son gün 28 Aralık 2009 dur. Yatırım projeleri, 1 Aralık 2010 tarihine kadar tamamlanmalıdır. İlimizde uygulanacak projelerde öncelikli konular sırasıyla; Meyve sebze işleme, ambalajlama ve depolama, Su ürünleri ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, ambalajlama ve depolama, Bitkisel ürünlerde işleme, paketleme ve depolama,

Dosya hazırlanması ile ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğü "İl Proje Yürütme Birimi" tarafından gerekli teknik destek sağlanacaktır."

Programla ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin www.tarim.gov.tr ve www.tedgem.gov.tr ile www.tekirdagtarim.gov.tr internet adreslerinden bilgi alabileceği ve tüm dokümanların İl Müdürlüğü Proje Yürütme Birimi vasıtası ile temin edileceği bildirildi.