info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İlimizde Halkın Yoğun Katılımı İle Törenle Kutlandı

İlimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle sahildeki Orduevi önünde resmigeçit töreni yapıldı.

 

İlimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  münasebetiyle sahildeki Orduevi önünde resmigeçit töreni yapıldı.
Törende ilk olarak, Vali Ali Yerlikaya törene katılanları selamlayarak, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Vali Ali Yerlikaya günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Vali Yerlikaya konuşmasında; Cumhuriyetin kazanımlarına vurgu yaparak “Gelinen konum itibarı ile ülkemiz,    Cumhuriyetimizin bekasının teminatı olan 74 milyon nüfusu ile millet olarak geçmişte olduğu gibi günümüzde de sorunlar karşısında milli birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmektedir.
Ülkemiz her geçen gün yükselen hedefleri ile eğitimden sağlığa, ekonomiden ticarete, sanattan spora değin farklı alanlarda büyük başarılara imza atan lider ülke olma yolunda kararlılıkla ilerlemektedir” dedi.
Vali Yerlikaya, konuşmasından sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı akşamı, Valilik önünde yapılacak olan Ayşe Aslanca ve Kıraç konserleri için desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşların temsilcilerine teşekkür ederek, plaketlerini verdi ve tüm Tekirdağlıları akşam yapılacak konser etkinliğine çocukları ile birlikte davet etti.
Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini ifade eden şiirlerin okunmasından sonra; şiir, resim ve kompozisyon dalında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninden sonra Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları      Gösteri Ekibi tarafından Tekirdağ yöresi oyunları oynandı. Tören esnasında Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü tarafından paramotor gösterisi  yapıldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni il merkezindeki ilköğretim okulu öğrencileri ve liselerin resmigeçitleri ile 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından yapılan askeri geçiş töreninin ardından sona erdi. Törenden sonra Vali Yerlikaya Valilik önünde konser için hazırlanan platformda incelemelerde bulunurken orada bulunan halkın da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine; Vali Ali Yerlikaya başta olmak üzere Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Âdem Dalgıç ve il protokolü,askeri erkân ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.