info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aile de Mutluluk Onu Anlamaya Bağlı

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay: "Ailede mutluluk O nu anlamaya bağlı" dedi.

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay "İslam'da Aile" konulu konferansına katılmak üzere Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine geldi.
Grup İsra'nın ilahileriyle başlayan konferansta konuşan Ay, son yıllarda artan boşanma vakalarına dikkat çekti. 
 
Son yıllarda evlilik için belediyelere başvuranların sayısının boşanmak için Adliye’ye başvuranların sayısından yüksek olduğunu söyleyen Mehmet Emin Ay, “Günümüzde her türlü konfor, her türkü imkan olmasına karşın acaba eşleri boşanmaya iten sebep neydi? Eksiklik nerede?’’diye sordu.
 
Kişilik haklarına saygı göstermeyen ailelerde sıkıntıların boy gösterdiğini ifade eden Ay, örnek ailenin Hz. Peygamber’in aile yaşantısı olduğunu söyledi. 
 
İki Cihan Serveri’nin müminleri her yönden örnek olması için gönderildiğini kaydeden Prof. Dr. Mehmet Emin Ay şöyle devam etti: “O’nun örnek hayatı bugünkü sıkıntıları çözme noktasında önemli hususlar içeriyor. Gençliği tertemiz bir şekilde geçmiş bir Peygamber, Hz. Hatice annemiz ile 25 yıl mutlu bir aile hayatı sürdürdü. Hz. Peygamber, Hz.Hatice annemizi vefatının ardından hiç unutmadı, sürekli yad etti.’’
Prof. Dr. Ay, aileler arasında bugün yaşanan sıkıntıların kaynağında Hz.Peygamber’in örnek hayatının bilinmeyişi olduğunu ifade ederek “O’nun hayatında Muhammedi Muhabbet vardı. Bu, Allah’ın O’na yüklediği bambaşka bir özellikti. O, ailesini, çocuklarını ve torunlarını Allah için sevmiş, şevkat göstermiştir. Hz. Peygamber’den öğreneceğimiz çok şey var. O’nun hayatı hep, güzelliklerle doludur’’ şeklinde konuştu.
Hz.Hatice’nin Peygamber Efendimiz’in yaşantısındaki yerine değinerek sözlerini sürdüren Prof. Dr. Mehmet Emin Ay “Peygamber Efendimize ilk vahiy geldiğinde kendisini tasdiklemişti. Hz. Peygamber de sıkıntıları dışarıyla değil, eviyle paylaşırdı. Kişin sıkıntısını ilk paylaşacağı evi olursa asla pişman olmaz. Böyle yaparsan Muhammedi Muhabbet oluşur’’ dedi.
 
Konferansını Hz. Peygamber’in aile hayatından örnekler vererek sürdüren Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a, konferansının sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından plaket takdim edildi. Programı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, Çerkezköy İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü İsa Çetin, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve aynı zamanda Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak ile Çerkezköylüler izledi.