info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AK Parti Gen. Bşk. Yrd. Şentop, Bayramlaşma Törenine Katıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Yeni anayasa konusunda bir adım atılırsa, komisyon somut çalışmalarını, somut meyvesini Türkiye’nin önüne koymuş olur" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Yeni anayasa konusunda bir adım atılırsa, komisyon somut çalışmalarını, somut meyvesini Türkiye'nin önüne koymuş olur" dedi.
 
Şentop, Kırklareli'de katıldığı bayramlaşma töreninde, Türkiye'nin gündeminin önümüzdeki haftalarda yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olacağını söyledi.
 
Yeni anayasayla ilgili adımlar atmak istediklerini belirten Şentop, yılan hikayesine dönen uzlaşma komisyonu çalışmalarını somut bir şekilde kamuoyunun karşısına çıkarabilmek için çalıştıklarını ifade etti.
 
Uzlaşılan maddeleri Meclis'e getirmek istediklerini anlatan Şentop, şunları kaydetti:
 
"Temmuzda Sayın Başbakanımız uzlaşma çalışmalarıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Açıklamasında, 'Çalışmalar devam etsin, biz destekliyoruz. En azından uzlaşılan, mutabakat sağlanan maddeleri Meclis'e getirelim. Diğer siyasi partilerin kabul ettiği maddeleri hep beraber Meclis'ten geçirelim. Geri kalan maddelerle ilgili komisyon çalışmaları devam etsin' dedi. O zaman 3 siyasi partinin liderleri buna 'hayır' dedi. Şimdi de Kılıçdaroğlu'nun 'Uzlaşılan maddeleri Meclis'e getirelim, çıkartalım' şeklinde bir açıklaması oldu. Hukukta sözleşmeler icap kabulle kurulur. Biz icabı temmuzda yaptık. Kabul biraz geç geldi ama olsun. Fakat Chp, 'Ak Parti'yle beraber bu işi yaparız' diyemiyor. 'En azından bir partiyi daha yanımıza alalım' diyor. Tabi bu olursa biz de bundan memnun oluruz. 'Dört parti ile yapalım' diyoruz. 'Olmazsa üç parti. O da olmazsa Chp ile de biz uzlaştığımız maddeleri Meclis'ten geçirelim, yeni anayasa ile ilgili somut bir adım atalım' diyoruz."
 
Şentop, 19 Ekim 2013'te uzlaşma komisyonunun 24 ayını doldurmuş olacağını vurgulayarak, "İki yıldır çalışıyor. 'Süre az' falan gibi açıklamaları vardı Chp'li komisyon üyelerinin, artık yeter. 24 aylık süre, yeni anayasa yapan başka ülkelerdeki ortalama sürelerden uzundur. 18 ayı geçmiyor ortalama süre. Yeni anayasa konusunda bir adım atılırsa, komisyon somut çalışmalarını, somut meyvesini Türkiye'nin önüne koymuş olur" şeklinde konuştu.
 
- Yerel seçimler
 
Yerel seçimlere teşkilat olarak çok ciddi bir şekilde hazırlandıklarını belirten Şentop, "Yerel seçimlerde Ak Parti olarak Türkiye'de 81 ilin tamamını hedefleyebilen, bunu hedef olarak ortaya koyabilen tek siyasi partiyiz" dedi.
 
AK Parti dışında hiçbir partinin Türkiye'de 81 ilin tamamını hedefleyebilecek bir stratejiyi, perspektifi ortaya koyamayacağını söyleyen Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Yerel seçimlerin kendine göre yerel dinamikleri vardır. Ak Parti, bu dinamikleri de iyi bilen bir partidir. Ayrıca Ak Parti, tabii ki yerel yönetimleri en iyi bilen, icraatlarıyla da Türkiye'de marka olmuş siyasi harekettir. Sayın Başbakanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Türkiye tarafından tanınmıştır. Siyasi hareketimizin başlangıcı da o tarihlerde, yerel yönetimlerdeki başarılarımızla atılmıştır. Yerel yönetimler konusunda İstanbul'da ortaya koyduğumuz örnek, daha sonra Türkiye'nin birçok büyük şehrinde, ilinde, ilçesinde kamuoyunun, milletimizin önüne arz edilmiştir. Ak Parti'nin hedefi, bütün il ve ilçelerde Ak Parti belediyeciliğini iktidara taşımaktır. Bütün çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Biz 'İzmir'i, Kırklareli'ni, Tekirdağ'ı kazanacağız' demiyoruz, 'İzmir, Kırklareli, Tekirdağ kazansın' diyoruz."
 
Şentop, daha sonra Ak Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan'ın da aralarında bulunduğu grupla Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret etti.