info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AK Parti li Özlem Yemişçi den Çorlu Ziyaretleri

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Yemişçi, Çorlu ziyaretlerinin ikinci bölümünde, vergi dairesi binası ve daha önce adliye sarayı için ayrılan arsada incelemelerde bulundu.

 

Damar Tıkanıklığı Kaderiniz Olmasın!
Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, önceki gün gerçekleştirdiği Çorlu ziyaretlerinin ikinci bölümünde adliye sarayı arsası, gençlik ve kültür merkezi, General Basri Saran Stadyumu, vergi dairesi binası ve daha önce adliye sarayı için ayrılan arsada incelemelerde bulundu.
 
"Çorlu ADLİYE SARAYI 35 DÖNÜMLÜK ALANA YAPILACAK"
 
Çorlu ziyaretlerinin ilk bölümünde Çorlu Havaalanı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılacağı açıklanan eski Ssk Hastanesi inşaatı ve Yeni Devlet Hastanesi binalarında incelemelerde bulunan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Yemişçi, beraberindeki partililer ve basın mensupları ile birlikte bu kez adliye sarayı arsası, genlik ve kültür merkezi, stadyum ve vergi dairesine ziyaretlerde bulundu.
 
Tekirdağ iller, Çorlu ilçeler arasında en hızlı büyüyen il ve ilçe olarak dikkat çekiyor diyen Yemişçi: "Bu hızlı büyüme ihtiyaçların da büyümesine neden oluyor. Daha evvel Çorlu Adliye Sarayı ile alakalı olarak 10 dönümlük bir yer ayrılmıştı. Emlak Konutları bölgesinde ayrılan bu yerin bölgede mevcut olan trafik yüküne ek yük getireceği ve trafik sorununun artacağı değerlendirildi. Bunun yanı sıra ilerleyen konjonktürde ayrılan yerin yetersiz gelebileceği düşünüldü. Adalet Bakanlığından yetkililer gelerek Çorlu'da bir dizi incelemelerde bulundular ve Bülent Ecevit Bulvarı Yeni Devlet Hastanesi mevkiinde yer alan 35 dönümlük bu alan yeni adliye sarayı yeri olarak tercih edildi. 35 dönümlük arazi ile ilgili olarak proje çalışmalarına geçildi. Resmi kurum alanı olan bölge Adalet Bakanlığına tahsis edildi, lejantı değiştirildi. Daha önce yapılan proje 3 - 4 sene öncesinin şartları ile yapıldığından yetersiz kalabileceği düşüncesi ile revize edildi" dedi.
 
"ADLİYE SARAYININ TEMELİNİ SAYIN BAKANIMIZ ATACAK"
 
Yemişçi sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki yıl proje çalışmaları bitecek, temelini atacağız ve çok hızlı bir şekilde bitireceğiz. Yıllardan beri yılan hikayesine dönen Çorlu Adliye Sarayının yapımına geçilecek. Adliye Sarayının yeri ile alakalı olarak kimsenin muhalefet yapabileceği bir nokta olduğunu sanmıyorum. Ben öyle düşünüyorum. Adliye Sarayı konusunda resmi prosedürler zaman aldı. Ancak Çorlu şu anda Adliye Sarayı yapılacak yerler arasında ilk sırada yer alıyor. Temel atma törenine Sayın Adalet Bakanımız bizzat gelecek. Bu da kendisinin Çorlu Adliye Sarayına verdiği önemin bir göstergesidir. Bu konudaki hassasiyetimizi ve konunun önemini kendisine ilettik. Açılış töreninde önce temel atma törenine dahi katılacak. Bina çok katlı kütle bir bina olmayacak. Modern bir Adliye Sarayı olacak."
 
ÇORLU GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ
 
Havuzlar mevkiinde Cumhuriyet Parkı içerisinde yer alan Gençlik ve Kültür Merkezi ile ilgili olarak bilgiler almak üzere inşaat sahasına geçen Yemişçi burada ise devam eden çalışmalar konusunda Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.
 
KÜLTÜR MERKEZİ 2013 YILINDA HİZMETE GİRECEK
 
Çorlu Gençlik ve Kültür Merkezi'nin temelinin ilk olarak 1993 yılında atıldığını dile getiren Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş: "İl Özel İdaresi tarafından 1993 yılında atılan temelle yapımına başlanan Çorlu Gençlik ve Kültür Merkezi daha sonra 2002 yılında tasfiye edilmiş. Ardından 2005 yılında ikinci bir ihale gerçekleştirilmiş ve bu ihale uyarınca 2008 yılında bitirilmesi istenmiş ancak müteahhidin iflası ve diğer gerekçelerle bitirilemeyince 20 Nisan 2012 tarihinde Tekirdağ İl Özel İdaresi tarafından bakanlığında katkıları ile yeniden ihale edildi. Yüklenici firma bina içerisinde çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. 2013 yılının Mayıs ya da Haziran aylarında bitirilmesi ve hizmete açılması planlanıyor" dedi.
 
KÜLTÜR MERKEZİNİN YENİ MALİYETİ 3 MİLYON 815 BİN TL
 
3 milyon 815 bin TL sözleşme bedeli ile imza altına alınan anlaşma uyarınca Çorlu Gençlik ve Kültür Merkezi inşaatının yapım işini üstlenen yüklenici firma yetkilileri de Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, partililer ve basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Firma yetkilileri: "İnşaat çalışmaları tüm hızıyla sürdürülüyor. Halk kütüphanesi, çocuk bölümü, etüt alanları, çok amaçlı seminer salonları, toplantı salonları, Çorlu'nun ihtiyacını uzun yıllar karşılayacak 9 bin metrekarelik kapalı alanı, çocuk müzesi, amfi tiyatrosu ve sahnesi olacak. Çalışmalar tamamlanınca Çorlu halkının hizmetine sunulacak" dediler.
 
Ak Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Yüksel, Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan, parti yöneticileri, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve basın mensupları ile bir sonraki durağı Çorlu General Basri Saran Stadyumu olan Özlem Yemişçi burada da Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ve Çorlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Feridun Demirel'den bilgiler aldı.
 
Çorlu General Basri Saran Stadyumunun bulunduğu alanın 42 dönümlük bir alan olduğunu kaydeden Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu: "Bunu sadece futbol sahası olarak düşünmeyin. Alanda futbol sahasının yanı sıra kapalı spor salonu ve yine kapalı olan çok amaçlı bir salon bulunuyor. Çorlu General Basri Saran Stadyumunun zemini Trakya bölgesindeki en iyi zemin. Trakya'nın en iyisi, kıskanılan zemin. Bu sene stadyumdaki skorboard değiştirilecek ve elektronik skorboard konulacak. Sulama sistemlerini revize ettik. Altyapı ile ilgili olarak çalışmalarımız var" dedi.
 
"ÇORLUSPOR KONUSU ÖNEMLİ"
 
Çorlu General Basri Saran Stadyumunun yerinin TOKİ 'ye verileceği buna karşılık komplike bir tesis yapılacağı konusundaki sorular üzerine ise Özlem Yemişçi: "Çorlu stadı komplike tesis olmalı. Ancak şu an için TOKİ ile herhangi bir anlaşma söz konusu değil. Ne yapılabileceği yönünde çalışmalar var ancak bunun dışında hiçbir anlaşma yok. İnsanları bir arada tutan en önemli faaliyetlerden biri spordur, futboldur. Bu yüzden Çorluspor konusu çok önemli bir konu" diye konuştu.
 
Çorlu General Basri Saran Stadyumunu ziyaretin ardından AK Partili Yemişçi ve beraberindekiler yapımı tamamlanan Çorlu Vergi Dairesini ziyaret etti. Burada Tekirdağ Gelir İdaresi Başkanı Abdulkayyum Karayel tarafından karşılanan Yemişçi, yeni vergi dairesi ile ilgili olarak da bilgiler aldı. Yemişçi, Vergi Dairesi'nin tamamlanması ile mükelleflerin rahat bir nefes aldığını belirtti. Yemişçi Vergi Dairesi olarak hizmet veren binanın bir bölümünde Mal Müdürlüğünün de hizmet vereceğini söyledi.
 
"ADLİYE SARAYI İÇİN AYRILAN YERE NE YAPILMALI"
 
Son olarak Vergi Dairesi binasının karşısında yer alan ve daha evvel Çorlu Adliye Sarayı yeri olarak planlanan bölgeyi basın mensuplarına gösteren Yemişçi: "Sizlerden bu alanı ne şekilde değerlendirmemiz gerektiği yönünde fikirler beyan etmenizi istiyorum. Bu alan Çorlu halkının hangi ihtiyacını gidermek için çalışma yapabiliriz. Alanın lejantına çok fazla takılmamak gerekiyor. Çünkü yerin lejantını Çorlu Belediyesi değiştirmese dahi Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı değişikliği sağlayabiliyor. Bu bölgede Çorlu halkının menfaatine olacak bir çalışmayı, yatırımı yapmaya hazırız. En uygunu, en çok tercih edileni, en fazla yarar sağlayanı hangisiyse onu yapmak niyetinde olacağız. Bu konuda sizlerden görüş belirtmenizi istiyorum" diye konuştu.