info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ak Parti Merkez İlçe’den Müftü Gürlen’e Kutlu Doğum Ziyareti

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca: “Toplumun harcını sevgi, saygı ve kardeşlik ile yoğuran peygamberimizin, Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile insanlığa çağrısını doğru algılayıp tanıtmak gayemiz olmalıdır” dedi.

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Teşkilatı, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla İl Müftüsü Mahmut Gürlen’i makamında ziyaret etti.  Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, Başkan Yardımcıları Sezayi Çetin, Ramazan Baran, Ethem Mollayusufoğulları, Nihal Köşdere, Genel Sekreter Cemil Kabaoğlu ile İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden Hamit Orhan, Fatih Yörük, Şenol Gönüldaş ve Ziya Ekiciler’in katıldığı ziyarette Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ve peygamberimizin yaşamından örnekler anlatıldı.
İl Müftüsü Mahmut Gürlen, AK Partili heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirtti.  İçinde bulunulan haftada Kutlu Doğum etkinliklerinde bulunduklarını belirten Gürlen, her müslümanın peygamberin hayatını daha iyi özümsemesi gerektiğini aktardı. Peygamberin getirdigi  ilahi fermanla gönüllere hidayet ışığının doğduğunu vurgulayan İl Müftüsü Gürlen şunları söyledi: “Peygamberimiz, ilahi fermanın  gönüllerimize kazınmasına vesile olan insanlığın en mükemmel rehberidir.  Kutlu Doğum etkinlikleri , sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) bütün hayatına yansıyan hoşgörü, sevgi, birlik ve beraberlik gibi özelliklerin müslümanlar arasında kökleşmesine ve güçlenmesine vesile olmaktadır. Bu kutlu haftanın akan kan ve gözyaşını dindirmesine vesile olmasını niyaz ediyorum.”
AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca ise, Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki ana temasının ‘Hz. Peygamber (sas), Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Ahlakı’ olduğunu hatırlatarak, insanlığın ürettiği tüm yapay ayrımcılığa karşı Kur’an’ın mesajının, iman kardeşliği paydaşlığında insanlığı birleştirmek olduğuna değindi.
Emrah Tunca, “Toplumun harcını sevgi, saygı ve kardeşlik ile yoğuran peygamberimizin, Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile insanlığa çağrısını doğru algılayıp tanıtmak gayemiz olmalıdır. Bu hafta vesilesiyle öncelikle insanların kardeşliğe mani olacak duygulardan arındırılması ve devamında da kardeşliği yüreklerde pekiştirecek hislerin inşa edilmesi gerekmektedir. Dinimizin tüm güzelliklerini yaşayan Sevgili Peygamberimizin asırlar öncesinden verdiği ahlak dersinin bu güzel haftada daha iyi anlaşılacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
Müftü Gürlen’in mizahi konuşmaları ve anılarını anlatması sohbete renk katerken, ziyaretin sonunda Müftü Gürlen, AK Partili heyete kitap hediye etti. AK Partili heyet ile Müftü Gürlen hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından ziyaret sona erdi.