info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Anadolu Dernekler Platformu Başkanı İbrahim Halil Tan, STK`ların Süleymanpaşa`da Sesi Olacağım

Anadolu dernekler platformu başkanı ve Şanlıurfalılar dernek başkanı İbrahim Halil Tan,Süleymanpaşa belediye meclis üyeliği aday adaylı başvuru formunu Süleymanpaşa AK Parti ilçe başkanı Hüseyin Uzunlar`a teslim ettikten sonra, pozitif anlamda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Tan; " Hiç bir insan ne dinini,ne mezhebini ne dilini ne de ırkını seçme şansına sahip olarak doğmuyor. Rabbim yaratırken herkesi eşit yaratıyor. Her insan müslüman doğuyor. Sadece Dünyaya geldiği yer farklı oluyor. Fakat günümüzde insanın doğduğu yer değil doyduğu yer de vatanıdır. Biz artık Tekirdağ'ı,Süleymanpaşa'yı vatanımız bilmişiz, benimsemişiz. Kimse bunun aksini iddia edemez. İşte bu bağlamda eğer kardeşsek, karındaşsak, tek dil tek din tek ırk tek vücut olmalıyız. İstanbul'da bir dönem terör olaylarının yaşandığı vakitler gerek Yahudi Hahamlar gerekse ermeniler, biz Türküz, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız derken, bizler aynı soydan gelenler neden kucaklaşmayalım."

İNSANLAR SEVGİYLE, PAYLAŞMAYLA, DAYANIŞMAYLA GÜÇLÜ OLUR. BİZLER RENGİNİ ŞEHİTLERİMİZİN KANINDAN ALAN AL BAYRAĞIMIZ ALTINDA BİRLİK VE DAYANIŞMA İÇİNDE OLURSAK, BİZİ HİÇ BİR GÜÇ YIKAMAZ" Dedi. EDİRNE DE BİZİM ARDAHAN DA BİZİM TOPRAĞIMIZDIR.

İbrahim Halil Tan; STK'LAR Birlik ve Dayanışmanın Merkezidir. Tan, STK konusuna da değinerek, "STK'LAR, İNSANLARA BİRLİK, DAYANIŞMA VE KARDEŞLİK OLGUSUNU GÜÇLENDİRMEK İÇİN VARDIR. Her kesin bir gün evinden cenazesi çıkacak, düğünü olacak, hastası olacak, madden,manen zor günler yaşayacaktır.

Sivil toplum kuruluşları özellikle hemşeri dernekleri burada önemli rol oynar. Bugün bir Urfalı, Kastamonulu, Ordulu, Tokatlı ve daha birçok memleketli insanın yakını öldüğünde, yanında dostları olmalıdır. Cenazesine omuz atan olmalıdır. Düğününde, mutlu gününde, aynı safta halay tutanı olmalıdır. Evi yandığında, evin reisi hayatını kaybettiğinde ve daha birçok kötü felakette İMECE ile o aileye destek olunmalıdır.

İşte ben bu bağlamda STK'LAR ARASINDA BİRLEŞTİRİCİ BİR KÖPRÜ OLMAK İÇİN BELEDİYE MECLİSİNDE SESLERİ OLMAK İÇİN ALLAH'IN İZNİ VE PARTİMİN OLURUYLA ADAY ADAYLIĞI YOLUNDA ADIM ATMIŞ BULUNMAKTAYIM.

Bir de yakın zamanda Tekirdağ Büyükşehir belediyesi ve Süleymanpaşa belediyesinin bir hemşeri derneğimize yaşattığı zorluklar vardır. İnşallah seçilirsem, bu iş profesyonelce yapılacaktır.

Her memleket derneği için aynı Maltepe gibi ses getiren kültür etkinlikleri belirli kriterler içinde yapacak, BU İŞİ TİCARİ FAALİYET ŞEKLİNDE DEĞİL, TAMAMEN O YÖRE KÜLTÜR VE LEZZETLERİYLE YANSITACAĞIZ. ONLARA TAHSİS EDİLMİŞ BİR YER OLACAK VE O YÖRENİN OLMAYAN KİMSE, ETKİNLİKTE YER ALAMAYACAK. KİRAZ FESTİVALİNDE HER ŞEHİRDEN ESNAF GELİP, KÜLTÜR ETKİNLİĞİNDE FARKLI OLMAYACAK. KİRAZ FESTİVALİNDE DE YERLİ ESNAF YER ALACAK. HEP BİRLİKTE KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ" Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin