info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Atık Motor yağları toplanacak

Tekirdağ il sınırları içerisinde insan ve çevre sağlığını tehdit eden atık motor yağlarının yaratacağı kirliliğin engellenmesi amacıyla 10 Temmuz 2009 tarihinde bir işbirliği protokolü imzalandı.

Tekirdağ Belediyesi ve Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Petder, Tekirdağ il sınırları içerisinde insan ve çevre sağlığını tehdit eden atık motor yağlarının yaratacağı kirliliğin engellenmesi amacıyla 10 Temmuz 2009 tarihinde bir işbirliği protokolü imzalandı. Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr.Adem Dalgıç bu işbirliği protokolü ile belediye sınırları içerisinde atık motor yağı üreten kaynakların belirlenmesi, atık motor yağlarının çevre ve insan sağlığı açısından oluşturduğu riskler ile ilgili olarak toplumun bilinçlendirilmesine yönelik ortak çalışmalar yürütülmesi ve atık motor yağlarının Petder lisanslı araçları ile bedelsiz olarak toplanarak geri kazanım veya bertarafının sağlanmasının amaçlandığını söyledi. Protokol imza töreninde Petrol Sanayi Derneği (Petder) Operasyon Müdürü Aydın Özbey tarafından, Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç?a çevre konusunda yapmış oldukları örnek çalışmalardan ve atık yağların yönetimi konusunda göstermiş oldukları destekten dolayı Petder?i simgeleyen ?tır sembollü? bir plaket verildi. Aydın Özbey, Petder tarafından Tekirdağ ilinde toplumun bilinçlendirilmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, Haziran ayı içerisinde, Belediye ve İl Müdürlüğünün organizasyonu ile otomobil servislerinin çalışanlarının katılımı ile 100.Yıl Sanayi Sitesinde bir toplantı düzenlendiğini, toplama çalışmaları kapsamında ise 2008 yılında 193 seferde 240 ton, 2009 yılının ilk altı ayında ise 100 seferde 95 ton atık motor yağının çevre ve insan sağlığına zarar vermeden lisanslı işletmelerde bertarafının sağlandığını ifade etti.
Başkan Dalgıç; "Temiz ve Yaşanabilir Bir Kent Yaratmak İçin Birlikte Çalışmalıyız"
Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Adem Dalgıç, temiz ve yaşanabilir bir kent yaratmak arzusu içinde olduklarını ve bu nedenle Atık Yönetimine çok önem verdiklerini ve bunun bir göstergesi olarak Bakanlık tarafından motor yağlarının toplanması ile ilgili olarak yetkilendirilen Petder ile protokol imzaladıklarını ifade ederek, protokolün hayırlı olmasını, kentte yaşayan insanların da duyarlılığı ve desteği ile önemli başarılar elde etmeyi arzuladıklarını ifade etti.
Başkan Dalgıç, çevreye duyarlı Tekirdağlılara ve özellikle atık motor yağı değişimi yapan servis/akaryakıt istasyonları sahipleri ve çalışanlarına seslenerek; "İşyerlerinize gelerek gayri kanuni olarak bedel karşılığı atık motor yağlarını almak istediklerini ifade eden kişilere itibar etmeyiniz. Bu şekilde toplanan atık motor yağlarının ekmek fırınlarında, seralarda yakıldığını, inşaatlarda kalıp yağlamada kullanıldığına tanıklık ediyoruz. Çevremizi ve insan sağlığımızı tehdit eden bu duruma tespit etmeniz durumunda lütfen belediyeye ihbarda bulununuz. Atık motor yağlarını yalnızca Bakanlık tarafından Yetkilendirilmiş olan Kuruluş Petder?e veriniz" dedi.
Başkan Dalgıç, önümüzdeki dönemde Belediye olarak atık motor yağı değişimi yapılan noktaları kontrol altına almak üzere denetimlere başlanacağına dikkat çekti.