info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ayakkabıları Olmadığı İçin Çıplak Ayakla Oynadılar

Tekirdağ’da ailelerinin geçimlerine katkı sağlamak için halk oyunu oynayan ilköğretim öğrencileri, maddi imkansızlıktan dolayı ayakkabıları olmadığı için gösterilerini çıplak ayakla tamamladı.

Tekirdağ’ın Malkara ilçesi Ahievran köyünde kavun ve karpuz festivali yapıldı. Gece düzenlenen festivalin konser etkinliğine, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konsere gelenlere kavun ve karpuz ikramı yapıldı.
 
Gecede ilk olarak Şarköy Müziksiyenler Derneği halk oyunu ekibi bir gösteri sundu. Protokolün izlediği oyunda yaşları 12 ile 14 arasında değişen ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan 10 kişilik halk oyunları ekibinin bazılarının çıplak ayaklarla oynadığı, bazılarının ise ayakkabıları olmadığı için el örmesi patik giydiği görüldü. Maddi imkansızlıktan dolayı halk oyunları ayakkabılarının olmadığı ifade edilen kızların, protokolden çıplak ayaklarını saklamaya çalışmaları da dikkatlerden kaçmadı. 20 dakika gösteri sunan ekipteki kızlara oyunlarının devam ettiği esnada bir yetkili gelerek 20’şer TL verdi. İlköğretim okulu öğrencilerinin oyunu, konsere gelenler tarafından uzun süre alkışlandı.
 
30 TL karşılığında konser, düğün ve eğlencelerde halk oyunu gösterisi sunduklarını ifade eden ilköğretim öğrencisi kızlar, “Ailemizin bütçesine buradan aldığımız paralarla katkı sağlıyoruz. Ayakkabımız olmadığı için çorap giydik. Normalde bu oyun için özel ayakkabılar oluyor. Biz çıplak ayakla oynamayı tercih ettik. Böyle daha doğal oluyor. Yaz günü bir sıkıntı olmuyor” dedi.Gece konserlerin ardından son buldu.