info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Babalarını Utandırmadılar

Hamallık yaparken hayatını kaybeden öğretmenin çocukları gelen yardım tekliflerini reddetti

Hamallık yaparken hayatını kaybeden öğretmenin çocukları gelen yardım tekliflerini reddetti

Ahmet Öğretmen, geçim sıkıntısına rağmen kimseye el açmadı. Çocuklarına bakmak için onuruyla hamallık yaparken kalbi dayanmadı... Öğretmenin bu hazin öyküsü, hayırseverleri etkileyince çocuklarına yardım teklifi yağdı. Ama onlar da babaları gibi gururluydu. İhtiyaç sahiplerine verin diyerek yardım almayı reddettiler

Tekirdağ Çorlu daki Atatürk Lisesi nde verdiği ders karşılığı para kazanan ücretli öğretmen Ahmet Fazlı Elçi, yaz gelince maaşsız kaldı. Eve ekmek götürebilmek için de ders verdiği okulda hamallık yapmaya başladı. Önceki gün 40 TL karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı nın gönderdiği kitapları okula taşırken kalbi sıkıştı, bir anda yere yığılıp kaldı. Gözyaşları arasında toprağa verilen Ahmet Öğretmen in iki çocuğuna çok sayıda kişi tarafından yardım teklifleri yapıldı. Ancak Elçi nin çocukları, İhtiyaç sahibi başka insanlara yardım yapın diyerek yardımları kabul etmedi. Elçi nin lise öğrencisi kızı, 16 yaşındaki Duygu ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi nde okuyan oğlu 21 yaşındaki Doğan da gurur duydukları babaları gibi başlarını dik tuttu. İki kardeş cenaze töreni boyunca hiç konuşmadı, yaşananları Elçi nin yeğeni Nurcan Sandalcı anlattı: Yardım için dayısımın çocuklarını arayanlar oldu. Ama kuzenlerim, babaları gibi gururlu olduğu için bu yardımları kabul edemedi dedi.

Soruşturma başlatıldı

Tekirdağ Sağlık Müdürü Uğur Çağlayan, iddialar üzerine soruşturma başlattı. Sağlık ocağında doktor olmaması ve ihmal iddialarının araştırıldığı açıklandı.