info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Balkan Ülkeleri Hayvancılık Konferansı Çalıştayı Başladı

Uluslararası Balkan Ülkeleri Hayvancılık Konferansı’na bu yıl Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliği yapıyor.

Konferans öncesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen çalıştaya Bükreş Tarım ve Veteriner Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sorin Lungu, Bükreş Tarım ve Veteriner Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Horia Grosu ve İtalya Tuscia Üniversitesi Öğretim Üyesi Alesyo Valentini katıldı.
 
Uluslararası katılımcıların konuk olduğu çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal açılış konuşmasında hayvancılık sektörünün ilerlemesinin hayvancılılık alanında en verimli şekilde üretim teknolojilerinin kullanılması, tabi kaynakların, üretim metodlarının geliştirilmesi ve iyileştirilmesine bağlı olduğunu kaydetti. Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Amacımız artan nüfusa paralel olarak ihtiyaçlar doğrultusunda hareket edip daha verimli hayvanlar nasıl üretebiliriz sorusuna yanıt bulmaktır.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
 
Çalıştayın açılışında kürsüye çıkan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, en düşük maliyetle en yüksek istihdamı oluşturan sektörün hayvancılık olduğunu ve bu sektörün geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürüten güzide temsilcileri burada misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.
 
Bükreş Tarım ve Veteriner Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sorin Lungu, Bükreş Tarım ve Veteriner Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Horia Grosu, “Hayvan Popülâsyonlarında Bireyler Arasındaki Genetik İlişkiler ve Damızlık Değer Tahmin Yöntemleri” konulu sunumunu katılımcılarla paylaştı.
 
İtalya Tuscia Üniversitesi Öğretim Üyesi Alesyo Valentini ise sunumunda Hayvan Islahında Marker Destekli Seleksiyon konusu üzerinde durdu.
 
Rektör Yardımcısı Prof Dr. M.İhsan Soysal ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ahmet İstanbulluoğlu tarafından katılımcılara günün anısına üniversitemiz plaketi hediye edildi.