info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başbakan Tekirdağ da Bahçeliye yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ daki mitinginde MHP lideri Devlet Bahçeli ye yüklenerek, "Eğer iddialarını açıklamazsan namertsin" sözlerini yineledi. Erdoğan, Bahçeli nin ortaya attığı iddiaları açıklamasını isteyerek, "Seçime 12 gün kaldı, bunu söylersen oy toplarsın. Açıkla prim yaparsın" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 46. mitingini Tekirdağ da gerçekleştirdi. Tekirdağ ın önceki hükümetler döneminde yatırımlar sıralamasında 50. sıralarda yer aldığını belirten Erdoğan, Tekirdağ ın uzun yıllar boyunca ihmal edildiğini söyledi. Tekirdağ ın AK Parti hükümeti döneminde yatırımlar sıralamasında 30. sıraya yükseldiğini anlatan Erdoğan, "Bu sanat, kültür ve ticaret şehrini destekledik, destekliyoruz. Tekirdağ a her alanda hak ettiğini verdik, veriyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki Tekirdağ ötelenirse, tüm Türkiye ötelenir, Tekirdağ kaybederse, tüm Türkiye kaybeder, Tekirdağ unutulursa, tüm Türkiye unutulur. Tekirdağ ı bir dünya kenti yapma mücadelesi veriyoruz. Biz Türkiye olarak büyük düşünüyoruz. Biz büyük düşünüyoruz, asla zalimin yanında yer almıyoruz. Zalimin karşısında, mazlumun yanında oluyoruz. Onun için Türkiye yi güçlü, sağlam bir Türkiye yapma mücadelesi veriyoruz. Bir yandan hizmet üretiyor, bir yandan Türkiye yi vizyon kenti yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
"Dik duruyor ama dikleşmiyoruz" diyen Erdoğan, geçmişte bazı liderlerin batılı liderler karşısında el pençe divan durduklarını ifade ederek, "Bize kibir yakışmaz, bize tevazu yakışır. Bazıları afra tafra yapıyor. Ben hakaretle uğraşmam ama yanlışlarını söylerim. Benden Sayın Baykal ve Sayın Bahçeli ye hakaret duymayacaksınız. Sadece gerçekleri duyacaksınız. Kefenin boyu aynı bu kibir niye. İnsanlara tepeden bakılır mı? 6.5 yılda Türkiye yi nereden aldık nereye getirdik" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, Bahçeli döneminde devletin yüzde 63 faiz ile borçlandığını belirterek, bu oranın kendi hükümetleri döneminde yüzde 13-14 lere düştüğünü söyledi. IMF ye olan borçları eleştirenlere de seslenen Erdoğan, "Bahçeli döneminde IMF ye Türkiye nin borcu 23.5 milyar dolardı. Şimdi 8 milyar dolar. Merkez Bankası nın içi boşalmıştı. 26. 5 milyar dolar vardı. Şimdi 67 milyar dolar var. Bu yolsuzluğun hortumları kesilmeseydi, Merkez Bankası nın parası artar mıydı" dedi. Konuşmasında küresel krize de değinen Erdoğan, dünyadaki tüm ülkelerin bundan etkilendiğini kaydederek, "Tüm dünyada işsizlik artıyor, büyüme geriye gidiyor. Bu küresel dalgaya rağmen Sayın Baykal, Sayın Bahçeli Türkiye de şu ana kadar bir banka battı mı? Sayın Bahçeli, iktidarın döneminde 16 bankayı fona devrettiniz. O zamanın rakamı 40 milyar dolar faizi ile birlikte devrettiniz" diye konuştu.
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "CHP, MHP ve onların yandaş medyası bu krizi kendileri için bir menfaate çevirme peşinde. Krizi istismar ederek, kriz üzerinden oy devşirmenin, rant sağlamanın peşinde olanlar bunu başaramayacak. CHP, MHP ve yandaş medyası hiçbir zaman bu milletin sevinci ile sevinemedi. Türkiye nin son 6.5 yılda elde ettiği başarılar milleti sevindirdi ama bunları sevindiremedi." Başbakan Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ye hitaben, "Her yerde aynı sözleri bozuk plak gibi söylüyor" diyerek, "Güya AK Parti ye çamur atıyor. Sayın Bahçeli sen CHP nin avukatı mısın? Bu muhabbetiniz ne, dostluğunuz, işbirliğiniz nereden geliyor. Sayın Bahçeli arkadaşım olursun olmazsın ama dostça söylemek istiyorum; eğer sen bu iddianı ispatlamazsan namertsin. Çünkü Tayyip Erdoğan savcıların, şunların bunların icazeti ile buraya gelmedi. Başbakan Erdoğan milletin verdiği icazet ile buraya geldi. Eğer bu iddialarını açıklamazsan namertsin. Bunları başbakan olunca açıklayacağım demiş. Ne demek bu. Yani başbakan olamayacaksan ne olacak. Böyle şey olur mu? Bir siyasi lidere bu yakışır mı? Bir siyasi lider söylediğinin arkasında duracak. Bunu söylüyorsan hemen açıkla. Seçime 12 gün kaldı, bunu söylersen oy toplarsın. Açıkla prim yaparsın. Madem aydınlatacağın bir şey yok neden iftira atıyorsun. Biliyorsun ki millet seni iktidara getirmeyecek. Yüreğin yetiyorsa çık konuş" dedi.
Erdoğan, Devlet Bahçeli yi AK Parti nin sloganlarını, Deniz Baykal ın ise konuşma metinlerini çalmakla suçlayarak, "Baykal ın konuşma metinlerinden alıntı yapıyor. Bunların ikisi ruh ikisi. Tekirdağ ın bir türküsü var; Derelerin çakılı, nereden aldın bu aklı. Sayın Baykal bir yana, Sayın Bahçeli bir yana. İkisini çıkarsınlar bir yana" şeklinde konuştu. Erdoğan, konuşmasının devamında Tekirdağ a yapılan hizmetlerden bahsederken, vatandaşlardan 29 Mart ta yapılacak yerel seçimler için destek istedi.