info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başbuğ Türkeş Ölümünün 15. Yıldönümünde Anıldı

Türk dünyasının Başbuğu Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Merhum Alparslan Türkeş ölümünün 15. Yıldönümünde Tekirdağ Ortacami’nde ikindi namazında dualarla anıldı.


Milliyetçi ülkücü camianın lideri Merhum Alparslan Türkeş, 3 Nisan akşamı Ankara Bayındır Hastanesi’nde vefat ettiğinde Türk İslam dünyası yasa boğulmuştu. Ölümünün ardından 15 yıl geçen Bağbuğ Türkeş tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’da dualarla anıldı. Ortacami’ndeki anma törenine MHP İl Başkanlığı, ilçe başkanlığı, yönetim kurulları, TÜRKAV Başkanı Hamdi Budak, Kamu Sen İl temsilcisi Muzaffer Doğan ve sendika başkanları ile yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Camii imam hatibi Servet Boztekin ile Müezzin Kemal Bülbül tarafından mevlidi şerif okundu. Mevlit sonrası pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Ülkücü camianın unutulmaz lideri Başbuğ Alparslan Türkeş 3 Nisan 1997 tarihinde Ankara Bayındır Hastanesi’nde vefat etmişti. ‘İnsanlık âleminin en şerefli bir ailesi Türk Milletidir. Dokuz Işık demek, Türk Ülküsü demektir.’ Sözleri ile Türk milletini yücelten Türkeş, “İnsanlar; yoksulluğa, açlığa, susuzluğa tahammül ederler. Fakat adaletsizliğe, hor görülmeye, aşağılanmaya asla müsaade, müsamaha etmezler.” Sözleriyle de Başbuğ insanlığa olan sevgisini ortaya koyuyor.

Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatı haberi üzerine binlerce ülkücü Ankara’ya hareket etti. Tekirdağ’dan da Ankara’ya yüzlerce kişi gittik. Ankara’ya giderken kara kış nedeniyle Bolu Dağı’nda yolda kaldık. Yolun açılmasıyla gece geç saatte Bayındır Hastanesi’ne sabaha karşı birlikte gittiğimiz arkadaşlarla hastanede nöbete başladık. Sabah saat 10:00 sıralarında alınan cenaze önce TBMM’ye daha sonra Kızılay’daki MHP genel merkezine daha sonrada milyonların katıldığı katıldığı Kocatepe Camii’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazından sonra Bağbuğ, karlı bir günde ebedi istirahatgahı Atatürk Orman Çiftliğindeki Anıt Mezar alanına defnedildi.