info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başkan Dalgıç 3. Geleneksel Trakya Turizm Paneline katıldı

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 3. sü gerçekleştirilen Geleneksel Trakya Turizm Paneline katıldı.

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Geleneksel Trakya Turizm Paneline katıldı.

Bütün olarak Trakya Bölgesi’nin turizm potansiyelinin masaya yatırılarak enine boyuna tartışıldığı panelde bir konuşma yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, belediyelerin bölgede yapmış oldukları ya da yapacakları faaliyetlerin gerek yöre halkı gerekse de bölgeye gelecek turistlerin açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Yerel yönetim olarak bizlerin, geleceğe yönelik yapacakları planlamalarda sadece bölge halkını değil bölgemize gelecek yerli ve yabancı misafirlerimizi düşünerek hizmetlerimizi gerçekleştirmemiz gerekmektedir” dedi.

Başkan Dalgıç, bölgesel kalkınma planlamasında yerel yönetimlerin turizme bakış açısı ana balığı altında önemli konulara temas ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Biz Tekirdağ Belediyesi olarak; ortaya koyduğumuz vizyonumuz, geleceğe yönelik yatırımlarımız, insan odaklı belediyecilik anlayışımız, yenilediğimiz teknolojik altyapımız, projeleri hayata geçirmedeki kararlılığımız ve yaptığımız tüm çalışmalarla Tekirdağ’ı geleceğe taşırken, turizm potansiyelini de ortaya çıkarma gayretindeyiz. Şehrimize gelen ziyaretçi sayısını, gelen ziyaretçilerin kalış sürelerini, harcamalarını artırmayı, tarihi doğal ve kültürel zenginliklerimizi ortaya çıkarmayı ve özel sektörün, yatırımcıların şehrimize olan ilgisini artırmayı hedeflemekteyiz.

Sonuç olarak; Turizm bakımından büyük potansiyele sahip yöremizin, bu avantajını kullanabilmek için başta halkımız olmak üzere sivil toplum kuruluşları, özel sektör, merkezi idare ve yerel yönetimlerin müşterek ve koordineli çalışmasıyla hep birlikte hareket etmeliyiz”.

Panel öncesi bir konuşma yapan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Trakya Bölgesi’nin turizm yatırımları açısından sıkıntılı olduğunu fakat Trakya Bölgesi’nde bulunan 3 il içerisinde en sıkıntılı olan ilin Kırklareli olduğunu söyledi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, üniversite olarak en büyük gayelerinin Trakya Bölgesi’ne katkıda bulunabilecekleri her alana el atmak, her alanda katkı sunmaya çalışmak olduğunu dile getirdi.

KLÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan’ın Başkanlığını yaptığı panelde Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz da birer konuşma yaparak görüşlerini dile getirdiler.

Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın konuşma metninin tamamı için tıklayınız…