info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başkan Dalgıç İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tanıtım Seminerine Katıldı

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından Ramada Otel’de düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tanıtım Seminerine katıldı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tanıtım Semineri’nin açılış konuşması, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim tarafından yapıldı.

Seminerde bir konuşma yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Tekirdağ’da böyle bir çalışmanın yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Çok hızlı gelişen ve büyüyen bir dünyada yaşıyoruz. Artık maden ocakları daha derinlere gidiyor, artık daha büyük iş makineleri ile çok daha büyük fabrikalar yapılıyor, çok daha büyük gemiler yapılıyor dolayısıyla da oluşabilecek kazaların sonuçları da ağır olabiliyor. İşte bunların önlenmesi için mevzuatlardaki değişikliklerin yapılması gerekiyordu. 6331 sayılı kanunla da bu sağlanmış oldu teşekkür ediyoruz.

Bizler de Tekirdağ Belediyesi olarak göreve başladığımızdan bu yana eğitim çalışmalarımızı her sene düzenli olarak yaptık. Hatta bugün yine Üniversitemizden bir akademisyen tarafından çalışanlarımıza iş sağlığı konusunda eğitim verilmektedir.

Ben de hem bir doktor hem de bir yönetici olarak, aynı zamanda Trakya kent Başkanı da olmamdan dolayı Tekirdağ Belediyesi başta olmak üzere diğer ilçe ve belde belediyelerinde bu eğitimleri yapmakla arkadaşlarımı görevlendirdim ve birçok toplantıya da katıldım. Tekirdağ’da ilk defa böylesine geniş katılımlı bir toplantıya ev sahipliği yapıyor olmaktan da mutluluk duydum.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda mutlaka eğitim, ama eğitim öncesinde de orada çalışanların yetki ve sorumlulukların belirlenmesi çok önemli. Çalışanların yaptığı iş konusunda bilinçli olması gerekiyor ki iş kazaları olmasın. Biz de Tekirdağ Belediyesi olarak Sosyal güvenlik Bakanlığı’ndan onaylı firmalarla görüşmelerimizi yaptık. 2013 yılı başından itibaren hem kendi belediyemize hem de çalıştığımız diğer firmalara yönelik çalışmalarımız olacak.

6331 sayılı kanunla bir konseyin kurulması çok iyi oldu. Çünkü bu konuda katılımcı olunması önemli bu konuda da emeği geçenleri kutluyorum ve bu seminerin hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acar’ın da yaptığı kısa konuşmanın ardından İş Güvenliği Uzmanı Şengül Coşar tarafından katılımcılara bir sunum yapıldı. Toplantıya çevre ilçelerin kaymakamları, daire müdürleri, sivil toplum ve iş kuruluşlarının temsilcileri katıldı.