info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başkan Dalgıç Kapaklı da aşure etkinliğine katıldı

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Çerkezköy Kapaklı Beldesinde Onursal Dernek Başkanı Enver Koçer ve Dernek Başkanı Müslüme Çakan ın daveti üzerine Erenler Cemevinin düzenlediği aşure gününe katıldı.

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Çerkezköy Kapaklı Beldesinde Onursal Dernek Başkanı Enver Koçer ve Dernek Başkanı Müslüme Çakan’ın daveti üzerine Erenler Cemevinin düzenlediği aşure gününe katıldı.

Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ın yanı sıra, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Büyük Yoncalı Belediye Başkan Vekili Şükriye Can, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin ile birçok belediye başkanı ve davetlinin de iştirak ettiği ve vatandaşların kendisine yoğun ilgi gösterdiği aşure gününde açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “Bizde önceki Tekirdağ merkezde aşure günümüze yaptık, 3500 aşure dağıttık, vatandaşlarımızla beraber olduk kaynaştık. Aşurenin içinde hepinizin bildiği gibi küçük küçük tanecikler var, hepsi minicik tanecikler ama hepsi bir araya geldiği zaman çok anlamlı bir yiyecek oluyor bizlerde böyleyiz. Bilir misiniz ki evrende yıldızların sayısı dünyadaki kum tanesinden daha fazla. Allah’ın bu büyüklüğü karşısında bizler aslında evrende bir noktadan ibaretiz. İşte dolayısıyla hep beraber olmanın mutluluğunu keyfini yaşamak varken geçmişte ne yazık ki üzülerek söylüyorum kötü hadiseler yaşanmış, bundan sonra geçmişe değil ileriye bakmamız lazım, hepimiz, kardeş olduğumuzun bilincinde olarak bizler bir arada yaşamanın çözümünü bulmalıyız ve yine çok şükür ki bizler bir arada bu şekilde yaşamaktayız. Muharrem ayınızdaki mateminizi paylaşıyorum. Nice Muharrem aylarına sevdiklerinizle ulaşmanızı diliyorum” dedi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, Kaymakam Ayhan Bayhan tarafından Muharrem ayında birlik beraberliği dile getiren konuşmalar yapıldı. Sunucunun günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra da Erenler Cemevi Dedesi Gürsel Doğan dua yaptı ve aşure ile lokmalar kalabalık topluluğa dağıtıldı.