info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

BDP nin Desteklediği Bağımsız Adayın Mitinginde Gerginglik

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde, BDP nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Kerem Tosun için düzenlenen miting sırasında Türk bayrağı açmak isteyen 80 kişiye polis izin vermedi.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde, BDP'nin desteklediği bağımsız Tekirdağ milletvekili adayı Kerem Tosun için düzenlenen miting sırasında Türk bayrağı açmak isteyen Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) ve Ülkü Ocakları'na mensup yaklaşık 80 kişiye polis izin vermedi. Bunun üzerine polisle, bu grup arasında tartışma çıktı. Miting alanından uzaklaşan gruptakiler, bir süre sonra alanın karşısında tekrar toplandı ve Türk bayrağı açıp İstiklal Marşı okudu.

BDP'nin desteklediği Tekirdağ Bağımsız Milletvekili adayı Kerem Tosun'un, Cumhuriyet Meydanı'nda yapacağı miting için polis geniş güvenlik önlemi aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Tekirdağ ile çevre illerden çok sayıda takviye Çevik Kuvvet polisi geldi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki miting alanında yaklaşık bin kişi toplandı. Mitinge Kerem Tosun'un yanı sıra, BDP Parti Meclis üyesi Medeni Kırcı ile BDP Tekirdağ İl Başkanı Hilmi Karaoğlan da katıldı. İlk olarak konuşan Medeni Kırcı, "Ne yazık ki demokrasi adına yapılmadık hamaseti bırakmayan, demokrasiyi dilinden düşürmeyen Başbakan Erdoğan, tüm ısrarlarımıza rağmen yüzde 10 barajı kaldıramadı. Başbakan Almanya'ya gidiyor oradaki Türkler için eğitim dili istiyor. Almanlar'ın bir göçmene duyduğu saygıyı özeni ne yazık ki benim ülkemde 'Kardeşim' dediğim, 'Özüm' dediğim, 'Seviyorum' dediğim arkadaşıma görmüyor. TRT ŞEŞ yeni akıl edildi. Biz bu vatanı her köşesinde varız. İstediğimiz demokrasi ve özgürlük" dedi. Bağımsız aday Kerem Tosun ise mitinge katılanlara Kürtçe seslenerek oy istedi.

TÜRK BAYRAĞI AÇILMASINA POLİS İZİN VERMEDİ

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan miting sırasında, alanın karşı tarafında toplanan HEPAR İlçe Teşkilatı üyeleri ile bazı ülkücü gençlerden oluşan yaklaşık 80 kişi, Türk bayrağı açmak istedi. Durumu fark eden polis, "Gerginlik çıkar" diye izin vermedi. Bunun üzerine HEPAR İlçe Başkanı Hakan Demirkılıç ile polis arasında tartışma çıktı ve Demirkılıç, "Ülke bölünüyor. Ben bir Türk bayrağını onların bulunduğu bölgeye doğru açamayacak mıyım? Biz sadece Türk bayrağımızı açıp onlara bu vatanın bölünmez bütünlüğünü göstermek istiyoruz. Bu ülke ne yazık ki böyle giderse bölünecek. Orada suç işleniyor" dedi. Ardından grup, polisin ısrarlı uyarısyla dağıldı.

Bir süre sonra miting alanının hemen karşısındaki tekrar toplanan HEPAR üyeleri ve ülkücü gençlerden oluşan 80 kişi, büyük bir Türk bayrağı açtı, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atıp, İstiklal Marşı'nı söyledi. Grup, sonra da dağıldı. Mitingin ardından BDP'liler de meydandan olaysız ayrıldı.