info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Böyle Derneğe Can Kurban...

Dernek Çorlu Huzurevine büyük katkı sağlıyor.Çorlu halkı, bu örnek çalışma yapan derneğe maddi ve manevi desteğini sürdürüyor.

Çorlu da 1983 yılında, "ÇORLU YAŞLILAR YURDU ve HUZUREVİ YAPTIRMA ve GELİŞTİRME DERNEĞİ" olarak kuruldu. Çorlu Belediyesi nden 17 dönümlük arsa satın alındı (Huzurevi yapılması için) Zaman içindeki gelişmeler sonucunda, Çorluya Huzurevi yapmanın çeşitli zorlukları ile karşılaşıldığından, bu arsa Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel müdürlüğü ne, "ÇORLU ya 80 Yataklı Huzurevi" yapılması şartıyla 1995 yılında bağışlandı.
Devlet planlama teşkilatınca 1995 yılında yatırım programına alınan bu yer aynı yıl Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca ihale edildi.
İnşaat 2006 yılında tamamlanarak hizmete girdi.
Adı geçen dernek, dernekler yasası değişikliğe uğrayınca, yeni yasaya göre, huzur evi cümlesi kullanılmayacağından değiştirilmiş ve aynı sicil numarası ile yeni adı, "ÇORLU BAKIMA ve YARDIMA MUHTAÇ YAŞLILARI KORUMA DERNEĞİ" adı altında çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.
İnşaatı tamamlanan Çorlu Huzurevi ve Huzurevinde kalan yaşlıların genel ihtiyaçları olan Uydu Anten Sistemi, Bay ve Bayan berber (kuaför) salonları, Konferans salonuna ses düzeni ve projeksiyon sistemlerinin kurulması, içerde bulunan Atatürk köşesi nin yapılması, bina içinde ve dışında tanıtıcı isim levhalarının hazırlanarak takılması, Huzurevine alınan hizmet aracının (Volkswagen minibüs) bunun alımda 15 bin lirasının dernekçe karşılanması, Vestiyer, bankoların ve ecza dolapları ile doktor ve hemşire odaları, koridorlarda 65O metre Tül perdelerin alınıp takılabilir hale getirilmesi, bahçe - çevre düzenlenmesi ve ağaçlandırılıp-çiçek ekilmesi (1200 adet ), dış mekan daki son tip spor aletlerinin alınıp faaliyete geçirilmesi, bunların dışında yardımsever Çorlu halkı maddi bağışlarıyla oturma gruplarının düzenlenmesi, antredeki yağlı boya tabloların alınması. Bu tüm hizmetler Çorlu belediyesi, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu Ticaret Borsası ve Çorlu halkının dernek kanalı ile yaptığı yardımlarla gerçekleşmiştir.
Dernek ayrıca şu anda huzurevinde barınan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan bay-bayan yaşlılara sahip çıkıp, tedavileri için gereken yardımları ayrıca yapmaktadır.
Bu arada zamanın Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu Çorlu daki derneğin çalışmalarını takdirle karşılamış ve çalışmalarından dolayı teşekkür etmişti.
Ayrıca Romanya /Köstence de bulunan Yaşlılar Yurdu ile Çorlu daki dernek arasında karşılıklı işbirliği protokolü imzalandı. (Bu sayede uluslararası diyalog kurulmuş oldu)
Dernek şu anda Çorlu Huzurevin deki hizmetini planlı, programlı olarak devam ettiriyor.
Son olarak, "Nadide-Adil Gürsoy Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği nin" Çorlu yaşlıları koruma derneğine yapmış olduğu şartlı bağışla bir dönümlük saha üzerine süs havuzu ve çevre düzenlemesi yaptırmaktadır.
Çorlu için büyük bir kazanç olan bu derneğin çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.
Çorlu da örnek çalışmalar yapan, "Çorlu Bakıma ve Yardıma Muhtaç Yaşlıları Koruma Derneği ne yapmış olduğu hizmet karşılığında teşekkür plaketi Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünce valilik makamında törenle takdim edildi.
Dernek Başkanı Erol Şener ve Başkan Yardımcısı Hasan Saran çalışmalara günün her saati büyük bir özveri ile destek verirken, derneğin halen 94 üyesi bulunmakta olup Dernek Adresi : Çorlu Omurtak Caddesi Sezer İş Merkezi Kat: 5 No: 37 (Tel: 6529183)