info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çarptığı Genç Ölünce Vicdan Azabından Teslim Oldu

Otomobiliyle çarptığı 18 yaşındaki Enes Bozoklu nun ölümüne neden olan sürücü 20 yaşındaki Alaaddin D. vicdan azabı çekince kaçtığı İstanbul dan gelip jandarmaya teslim oldu.

 

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'ne bağlı Sultanköy Beldesi'nde otomobiliyle çarptığı 18 yaşındaki Enes Bozoklu'nun ölümüne neden olan sürücü 20 yaşındaki Alaaddin D. vicdan azabı çekince kaçtığı İstanbul'dan gelip jandarmaya teslim oldu. 
 
Kaza dün gece Sultanköy Beldesi'nde, Tekirdağ- İstanbul yolu üzerinde meydana geldi. Sahildeki markette çalışan Enes Bozoklu, işten eve dönerken, yaya geçidi olmayan kesimde karşıdan karşıya geçmek istedi. Bu sırada Tekirdağ yönüne giden Alaaddin D. yönetimindeki 34 UMA 93 plakalı otomobil, Enes Bozoklu'ya çarptı. Yaptığı kazanın şoku ve otomobilde bulunan arkadaşlarının yönlendirmesiyle Alaaddin D. durmayıp kaçarken, ağır yaralı olarak ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Enes Bozoklu yaşamını yitirdi. 
 
AMBULANSI GÖRÜNCE RAHATLAMIŞ 

Kazanın ardından kaçan sürücü Alaaddin D. ise İstanbul'a gitti ve burada vicdan azabı çekince gelip jandarmaya giderek teslim oldu. İfadesinde hızının 40 ile 50 kilometre arasında olduğunu belirten Alaaddin D. şunları söyledi: 
 
"Birden nasıl olduğunu anlayamadan birisine çarptım. Kazının ardından ben hemen durmak istedim, ancak otomobilin içindeki arkadaşlarım panik yaptılar ve durmayarak yola devam ettim. Biraz daha ilerledikten sonra duracak gibi oldum ancak çok korkmuştum ve o esnada karşımdan bir ambulans geldiğini gördüm ve çarptığım kişi adına biraz rahatladıktan sonra yoluma devam ettim. İstanbul'a döndükten sonra kendimi çok rahatsız hissettim ve gelip teslim oldum. " 
 
Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Alaaddin D. çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
 
Kaza kurbanı Enes Bozoklu'nun cenazesi de toprağa verilmek üzere bugün memleketi Kastamonu'ya gönderildi.