info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy Kulüp Başkanı Ahmet KORKMAZ 2012/2013 Sezonunu Değerlendirdi

Çerkezköy Kulüp başkanı Ahmet KORKMAZ 2012/2013 sezonunu değerlendirdi. Yapılan yazılı açıklamada;Sezonu kazasız belasız kapattık.

 

Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Ahmet Korkmaz, Final maçının ardından düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında kendileri için hayati önem arz eden Çorlu Gençlerbirliği maçını kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, “karşılaşmayı 3-0 kazanarak önümüzdeki yıl yine Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmeye hak kazandık. Gönül isterdi ki bu final maçını şampiyonluk için oynasaydık ancak ligde kalmak için mücadele verdik” dedi.
 
Karşılaşma öncesinde çıkan olaylardan dolayı taraftarlarının maça alınmadığını belirten Ahmet Korkmaz, yapılan görüşmeler sonucunda taraftarlarını ilk yarının sonlarına doğru stat içine aldırabildiklerini ifade etti.
 
Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Ahmet Korkmaz, kulüp binasında basın toplantısı düzenledi. Dün saat 12.00’da düzenlenen toplantıda Kulüp Müdürü Ergun Uncuoğullarından da hazır bulundu. Korkmaz, açıklamasında final maçı olan Çorlu Gençlerbirliği karşılaşmasını değerlendirerek, “son maçla birlikte 2012-2013 Sezonu’nu kazasız, belasız ve sıkıntısız bir şekilde geride bıraktık. Tüm camiamıza hayırlı olsun. Sezon başında yola şampiyonluk parolası ile çıkarak, kaliteli bir takım kurduk. Sezon başından bu yana bir sürü sıkıntı ile karşılaştık. Özellikle şahsen 2 ay olmayışım takımı olumsuz etkiledi. Peş peşe gelen kötü sonuçlarla ilk yarıyı başarısız bir şekilde kapattık” dedi.
 
Sezonu Tekirdağspor’un altında tamamladıkları için statü gereği play-out maçı oynamak zorunda kaldıklarını belirten Korkmaz, “Gönül isterdi ki bu final maçını şampiyonluk için oynasaydık ancak ligde kalmak için mücadele verdik. Bu maçtan 3-0 gibi net bir skorla ayrılarak 2013-2014 Sezonu’nda Çerkezköyspor’a yine BAL’da mücadele etme hakkı kazandırdık. Bunun zor bir maç olacağını haftalar öncesinden söylemiştik. Çorlu Gençlerbirliği Süper Amatör’de şampiyon olmuş ve BAL’da mücadele etmek isteyen bir takım. Karşılaşmaya da iyi hazırlanmışlar. Ama neticede kazanan biz olduk” diye konuştu.
 
MAÇI İKİNCİ YARIDA KOPARDIK
Korkmaz, maç ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede de, “Zor bir mücadele oldu. Rakibin 42.dakikada gördüğü kırmızı kart sonrası rahat bir oyun sergiledik. Hakan’ın güzel kafa golüyle öne geçtik. Ardından da Zülküf’ün 2 golüyle 3-0’lık sonuca ulaştık” ifadelerine yer verdi.
 
OLAYLARIN TEK SORUMLUSU TEKİRDAĞ EMNİYETİDİR
Korkmaz, maç esnasında yaşananlara da değinirken, çıkan olayların sorumlusunun Tekirdağ Emniyeti olduğunu savunarak, “Bu maçın atmosferinin yüksek olacağını biliyorduk. İlk yarının yorumunu yapamayacağım çünkü izleyemedim. O esnada Emniyetin içeri almadığı taraftarları içeri sokmaya çalışıyordum. Emniyet bizim taraftarlarımızı içeri almadı ama Çorlu Gençlerbirliği taraftarlarını aldı. Bizim taraftarlarımız ilk yarının sonuna doğru stada girebildi. Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu’dan takımızı desteklemek için gelen ve içlerinde birçok bayanın da bulunduğu otobüs Çorlu ve Lüleburgaz taraftarları tarafından taşlı saldırıya uğradı. 7-8 öğrenci arkadaşımız olaylar esnasında yaralandı. Araç büyük maddi hasar gördü. Bundan ötürü kendilerinden özür diliyoruz. Bu tür şeylerin sporda yaşanmasına karşıyız. Bazen bizim de önünü alamadığımız durumlar maalesef oluyor. Bunların yaşanmasının tek sebebi Tekirdağ Emniyetidir.  1 hafta önce bizi Güvenlik Toplantısı’na çağırdılar. Statta tatbikat yapıldı ancak maç esnasında hiçbiri uygulanmadı. Kendi bildiklerini yaptılar ve olayların çıkmasına sebep oldular” cümlelerine yer verdi.
 
EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI OLAYLARI DAHA DA ATEŞLEDİ
Maçta, görevli Emniyet Müdür Yardımcısı’nın olayları daha da ateşlediğini savunan Korkmaz, “İlk defa futbolcular ve Kulüp Başkanıyla, tartışan, bize karşı kötü tavır sergileyen bir yetkili gördüm. Kendisi sükuneti sağlamak yerine olayları ateşledi. Kulüp adına kendisini kınıyorum. Tekirdağ Emniyet Müdürü bu olaya el atıp, gerekirse kamera kayıtlarını inceleyerek bu konuda gerekeni yapmalı. Bu konuyla ilgili olarak İç İşleri Bakanlığı’na da müracaat edeceğiz. Bu tip maçlarda, daha aklı başında, daha ciddi, görgülü bir yetkilinin görev yapması gerek” şeklinde konuştu.
 
YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Açıklamasının devamında, Çorlu Gençlerbirliği maçında takıma ve görev süresi boyunca kulübe destek veren isimlere de ayrı ayrı teşekkür eden Korkmaz, bir yandan da sitemini dile getirerek, “Bu hayati karşılaşmada beklediğimiz desteği göremedik. 3-4 otobüs ancak doldu. Bu da Çerkezköy’ün takıma ne kadar sahip çıktığını gösteriyor. Maçta bizi destekleyen Sultangazi Spor Kulübü Yönetim Kurulu’na, taraftar grubuna, Tekirdağ Spor Kulübü Yönetim Kurulu’na, taraftarlarına, halkına, Yönetim Kurulu Üyesi Benan Utku’ya, gerek İstanbul gerek Trakya’dan gelen ve bizi destekleyenlere yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca sezon boyunca emeği geçen ve ben yokken takımı ayakta tutan yöneticilerimiz Sabri Asbaş, Hüseyin Boz, Hayrettin Çetinkaya, Ömer Faruk Bilgin’e, 3 sezondur birlikte çalıştığım, hem antrenör, hem kulüp müdürü, elimiz ayağımız olan her şeyden fedakarlık yapan en büyük destekçim Ergun Uncuoğullarından’a, dışarıdan bizi maddi manevi destekleyen Murat Narçın’a, ASKF Başkan Yardımcısı Salih Yılmaz’a, sağlık sponsorumuz Optimed Hastanesi’ne ve Başhekim Ayhan Arslan’a, Teknik Direktörümüz Suat Akdereli’ye, malzemecilerimize, masörümüze, bizleri maçlarda yalnız bırakmayan basın mensuplarına, sezon başından bu yana tüm olumsuzluklara rağmen elinden geldiğince kulübümüze destek veren Belediye Başkanı Ali Ertem’e, bu güne kadar bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
KONGRE SÜRECİNE DEĞİNDİ
Açıklamasının sonunda, yaklaşan Olağanüstü Kongre’ye değinen Korkmaz, kongre tarihi netleştiğinde kamuoyunu bilgilendireceklerini kaydetti ve “3 yıllık görev süremi doldurmaya bir yıl daha olsa da olağanüstü kongre kararı aldık. Takımı BAL’da teslim almıştık. Bu yıl emaneti aldığımız gibi teslim ediyoruz bu sebeple içimiz rahat. Bu kadar mücadeleden sonra takımı BAL’da teslim ettiğimiz için mutluyuz. Gönül isterdi ki 3.Lig’e çıkıp bırakalım ama bu kadar oldu. Umuyorum ki yeni yönetim daha iyi işler yapıp Çerkezköyspor’u profesyonel lige çıkarır. Çerkezköyspor’un yeri de en az 2.ligdir. Bunun için başta Kaymakamlık, Belediye, ÇOSB, Çerkezköy Esnafı ve halkın takımı sahiplenmesi gerekir. Böyle olursa başarının gelmemesi için hiçbir sebep kalmaz” diyerek açıklamasını tamamladı.denildi.